Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Λοχ Νες: Σε αναζήτηση της αλήθειας για το μεγαλύτερο μυστήριο της Σκωτίας

    Το Λοχ Νες είναι ένα από τα μεγαλύτερα υδάτινα σώματα στις Βρετανικές Νήσους, με μήκος 35 χιλιόμετρα και βάθος πάνω από 230 μέτρα. Ο θρύλος του τέρατος του Λοχ Νες χρονολογείται από την αρχαιότητα, αν και η ιστορία απέκτησε πραγματική δυναμική μετά το 1933, όταν αναφέρθηκαν στον σκωτσέζικο Τύπο θεάσεις ενός «δράκου ή προϊστορικού τέρατος».

    Το κέντρο Λοχ Νες, το οποίο άνοιξε ξανά νωρίτερα φέτος μετά από έργα ανακαίνισης 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκεται στο χώρο του παλιού ξενοδοχείου Drumnadrochit, όπου πριν από 90 χρόνια ο τότε διευθυντής του ‘Αλντι Μακέι ανέφερε ότι είδε ένα «θηρίο του νερού».

    Ψάχνοντας το Τέρας του Λοχ Νες

    Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου ερασιτέχνες ερευνητές που τους συναρπάζει το υπερφυσικό θα κολλήσουν στις οθόνες τους σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από το μεγαλύτερο μυστήριο της Σκωτίας .

    Οι «κυνηγοί τεράτων» από την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία θα συντονίζονται στην ζωντανή ροή με το Λοχ Νες της Σκωτίας με την ελπίδα να διαλευκάνουν μια μακροχρόνια συζήτηση σχετικά με το εάν το διάσημο τέρας, που ονομάζεται στοργικά Nessie, υπάρχει πράγματι ή όχι.

    Η διαδικασία

    Οι εθελοντές θα πρέπει να κρατούν τα μάτια τους ορθάνοιχτα καθώς θα εστιάζουν σε πλάνα που τραβήχτηκαν από τέσσερις κάμερες σε στρατηγικά σημεία γύρω από τη λίμνη.

    «Οι εθελοντές θα παρακολουθούν το νερό. Εάν εντοπίσουν κάτι, ελπίζουμε ότι θα το κινηματογραφήσουν και στη συνέχεια θα το υποβάλουν στην ηλεκτρονική μας πύλη.»

    Η διαδραστική εκδήλωση ενώνει τις δυνάμεις του Κέντρου με την «Εξερεύνηση του Λοχ Νες (LNE)», μια ανεξάρτητη και εθελοντική ερευνητική ομάδα, για να σαρώσει τα νερά όπως δεν έχει γίνει ποτέ άλλοτε, με την ελπίδα να δώσει κάποιες σοβαρές απαντήσεις.

    Κάθε πρωί οι εθελοντές θα ενημερώνονται από τον Άλαν Μακένα, ιδρυτή του LNE, για το τι πρέπει να προσέξουν, συμπεριλαμβανομένων των σημαδιών από «κόκκινες ρέγκες » και άλλες θαλάσσιες κινήσεις που μπορεί να τους διαφύγουν.

    Οι διοργανωτές λένε ότι είναι η μεγαλύτερη επιτήρηση επιφανείας στη Λοχ Νες από τότε που το Γραφείο Ερευνών του Λοχ Νες (LNIB) μελέτησε τη Λοχ το 1972, όταν οι εθελοντές ήταν επίσης σε επιφυλακή για το μυθικό τέρας – αλλά χωρίς εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

    Μόλις τελειώσει το Σαββατοκύριακο, οι θεάσεις θα συγκεντρωθούν και θα αναλυθούν και τα ευρήματα θα δημοσιοποιηθούν.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ