Προχωράνε οι διαδικασίες για τις 10.000 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, εκ των οποίων οι 6.500 θα γίνουν εντός του 2024, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος».

«Από αυτές, περισσότερες από 1.500 αφορούν γιατρούς και ήδη είμαστε στη διαδικασία που έχουν ξεκινήσει οι προκηρύξεις. Πριν από περίπου έναν μήνα είχαμε την προκήρυξη 230 θέσεων ιατρικού προσωπικού. Θα υπάρξει μέσα στις επόμενες 20 μέρες άλλη μία πολύ μεγάλη προκήρυξη ιατρικού προσωπικού και θα ακολουθήσουν τη διαδικασία του ΑΣΕΠ οι μεγάλες προκηρύξεις του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού», συνέχισε ο κ Θεμιστοκλέους. « Δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά υπάρχει ένα πολύ συντονισμένο σχέδιο όσον αφορά τις προσλήψεις και διάφορες κινήσεις, ώστε να γίνει το ΕΣΥ πιο ελκυστικό», σημείωσε.

Για το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος, δήλωσε ότι θα γίνει και «ενεργειακή αναβάθμιση καθώς και ανακαίνιση τμημάτων του Νοσοκομείου και των επειγόντων περιστατικών με πόρους που θα ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης πολύ άμεσα θα υπάρξει πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού – που αφορά κυρίως συγκεκριμένες ειδικότητες, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, παθολόγους και αναισθησιολόγους-  και στο πλαίσιο του ανοίγματος του επαγγέλματος αλλά και με άλλα κίνητρα».  Ο Υφυπουργός επισκέφτηκε επίσης την αποκεντρωμένη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», του «Θεαγένειου» Νοσοκομείου, που εξυπηρετεί τουλάχιστον 35.000 ογκολογικούς ασθενείς ετησίως και κάθε μήνα πραγματοποιούνται 2.700 θεραπείες κατά μέσο.