Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
More

    Μαρία Φιλίππου: «Δεν μπορώ να επισκεφθώ τα Κατεχόμενα – Πήγα στην Κερύνεια και γέμισα ένα μπουκάλι άμμο»

    Η ηθοποιός Μαρία Φιλίππου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Καλύτερα Αργά”, όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ιδιαίτερη σχέση που διατηρεί με την Κύπρο και τη βαθιά συναισθηματική της σύνδεση με τον τόπο καταγωγής της.

    «Λόγω της ευαισθησίας μου δεν μπορώ να επισκεφθώ τα Κατεχόμενα παρά μόνο για θρησκευτικούς λόγους. Τελευταία φορά που βρέθηκα εκεί ήταν στις 27 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Φανουρίου, για προσκύνημα στην Κερύνεια. Δεν πάω για βόλτα, αλλά για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Μάλιστα, κολύμπησα στη θάλασσα της Κερύνειας και γέμισα ένα μπουκάλι με άμμο. Όταν με σταμάτησαν, τους είπα ‘Είμαι από εδώ και θα το πάρω μαζί μου’. Είναι από τα λίγα πράγματα που επιτρέπω στον εαυτό μου να κρατήσω ως ενθύμιο».

    Η Μαρία Φιλίππου αναφέρθηκε επίσης στη δύναμη των ΜΜΕ, τονίζοντας ότι «τα μέσα έχουν τεράστια επιρροή. Ακόμη κι εγώ, που θεωρώ τον εαυτό μου ενημερωμένο, μέσα από τη σειρά “Famagusta” έμαθα πράγματα για την ιστορία της Κύπρου που δεν γνώριζα. Οι Τούρκοι κατάφεραν να εμποδίσουν την προβολή της σειράς στο Netflix, εκτός από την Ελλάδα. Αυτό δείχνει την ισχυρή εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Μιλάμε για ζωές που χάθηκαν, για ανθρώπους που αγνοούνται και για εδάφη που μας πήραν. Η πατρίδα σου είναι η παιδική σου ηλικία, είναι οι αναμνήσεις, οι μυρωδιές που χάνεις εξαιτίας του πολέμου. Δεν είναι το ίδιο να ζεις στην Αγγλία ή στην Ελλάδα. Για μένα, η πατρίδα μου είναι η Κύπρος και νιώθω περήφανη για αυτό. Όσο συχνά κι αν πηγαίνω, πάντα νιώθω πως επιστρέφω σε κάτι που άφησα πίσω. Κι ας έχει αλλάξει, το αγαπώ το ίδιο».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ