Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη στα Τέμπη – Η κυβέρνηση προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας»

    Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» μίλησε όρθια σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των νεκρών και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως σημείωσε η Μαρία Καρυστιανού, «αυτό που μας οδήγησε σήμερα εδώ, είναι μια αλληλουχία κάκιστων χειρισμών και μεθοδεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, που προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας και την αξιοπρέπεια των θυμάτων που επιβίωσαν. Ουσιαστικά παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου.  Με λίγα λόγια σήμερα μας έφερε εδώ η απελπιστική κατάρρευση της εμπιστοσύνης που βιώνουμε στην Ελλάδα, σε σχέση με την ορθή λειτουργία των θεσμών».

    Τέμπη – Στο Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού: Η ανώνυμη καταγγελία που οδήγησε στην έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την «αμαρτωλή» σύμβαση 717

    Η Μαρία Καρυστιανού υπογράμμισε ότι η «κυβέρνηση μέσω της Βουλής παρέχει στον αρμόδιο τότε υπουργό και νυν βουλευτή (σ.σ. Κώστα Αχ. Καραμανλή) πλήρη ασυλία. Δεν τον παραπέμπει καν να κριθεί στη δικαιοσύνη».

    «Σήμερα εμείς και όλος ο ελληνικός λαός είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» τόνισε και ζήτησε:

    «Να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά στην Επιτροπή σας,

    Να ζητήσετε για το θέμα Γνωμοδότηση από τις επιτροπές LIBE και TRAN και από κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία,

    Να ζητήσετε από την Κομισιόν και τον ERA πλήρη επίσημη ενημέρωση και δημοσιοποίηση του σχετικού υλικού,

    Να ζητήσετε από τον ERA να επανεξετάσει τη χορήγηση πιστοποιητικού ασφαλείας των ελληνικών σιδηροδρόμων μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και την πλήρη προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις επιταγές του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

    Να διαβιβάσετε την αναφορά μας στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, να ζητήσετε να σας κοινοποιήσει το πόρισμά της για την υπόθεση, και να στηρίξετε το αίτημά της για συνεργασία με την Κομισιόν».

    «Στη μνήμη των νεκρών μας,  στο όνομα του Κράτους Δικαίου και των κοινών μας αξιών ελπίζουμε να εισακούσετε το θεμιτό και δίκαιο αίτημα μας. Κανένας άλλος γονιός να μη βρεθεί στη θέση μας και να βιώσει ό,τι εμείς. Κλείνω με την ευχή και το σκοπό στην Ελλάδα που αγαπάμε και πονάμε να ζουν πολίτες με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Το αίμα των παιδιών μας αρκεί με το παραπάνω για να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα» κατέληξε η Μαρία Καρυστιανού.

    Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη στα Τέμπη – Η κυβέρνηση προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας»

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ