Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    «Μάστιγα» οι κλοπές στο δίκτυο του ΟΣΕ: Αναμένεται να ζητήσει «σιδηροδρομική αστυνομία» – Δείτε βίντεο

    «Σιδηροδρομική αστυνομία» που θα αποτρέπει ομάδες Ρομά να ξηλώνουν καλώδια από γραμμές τρένων, αλλά και να πετούν πέτρες σε συρμούς, αναμένεται να ζητήσει ο ΟΣΕ μέσω υπομνήματος που θα στείλει στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά και κατόπιν επικοινωνίας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

    Τις τελευταίες ημέρες τα βίντεο που απεικονίζουν ομάδες Ρομά να ξηλώνουν καλώδια από τις σιδηροδρομικές γραμμές, αλλά και να πετούν πέτρες σε συρμούς θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των επιβατών, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

    Ο προϊστάμενος του τμήματος ασφαλείας ΟΣΕ, Ιωάννης Φεστερίδης, εξηγεί στον ΑΝΤ1 τι ζημιά μπορεί να προκαλέσουν οι δολιοφθορές στα τρένα.

    «Έχουμε συνήθως κλοπές σε καλώδια, είναι το μεγαλύτερο κομμάτι, σιδηροτροχιές που αφορούν το σίδηρο και την χύτευση τους . Φανταστείτε λοιπόν ένας μηχανοδηγός σε δρομολόγιο, ξαφνικά να δει καπνό ή φωτιά, να βρει αντικείμενα πάνω στη γραμμή και φυσικά την κλοπή καλωδίων που κόβοντας τα καλώδια κόβεται ή η τηλεδιοίκηση ή η εικόνα», λέει ο Ιωάννης Φεστερίδης.

    «Μάστιγα» οι κλοπές στο δίκτυο του ΟΣΕ: Αναμένεται να ζητήσει «σιδηροδρομική αστυνομία» – Δείτε βίντεο

    Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως έχει καταμετρηθεί μια κλοπή καλωδίου στη Θήβα έγινε σε μόλις 1.10 λεπτά. Χρόνος που δεν προλαβαίνει κάποιος εύκολα να εντοπίσει τους δράστες αν δεν βρίσκεται επί τόπου, όπως έχει ζητηθεί από τον ΟΣΕ. Σε έναν μήνα, το καλοκαίρι καταγράφηκαν 46 περιπτώσεις δολιοφθοράς και 98 περιπτώσεις ατόμων να πετούν πέτρες σε κινούμενες αμαξοστοιχίες.

    Ήδη έχουν τοποθετηθεί σε πάνω από 200 σημεία 2500 κάμερες ελέγχου και το επόμενο διάστημα θα προστεθούν επιπλέον 600.

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ