Βήμα 3: Αφού γράψετε τον AΦΜ και τον AΜΚΑ, πηγαίνετε στο «Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης» και σας μεταφέρει στις «Οδηγίες Χρήσης» και μετά «Πατήστε εδώ για την εμφάνιση του λογαριασμού σας».
Από το ίδιο μενού, μπορείτε να επιλέξετε και τη βεβαίωση της προϋπηρεσίας σας.
Πώς βρίσκω τα ένσημα στο σύστημα ΑΤΛΑΣ
Το Πληροφοριακό Σύστημα ΑΤΛΑΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ αποτελεί μηχανογραφική εφαρμογή που ενημερώνεται μόνο με αποστολή ασφαλιστικών στοιχείων από τους τέως Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (νυν ΕΦΚΑ).
Λόγω εργασιών ανασχεδιασμού του συστήματος περιλαμβάνονται ασφαλιστικά στοιχεία από το 1994 μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2016. Το χρονικό διάστημα των ασφαλιστικών στοιχείων ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την τελευταία ενημέρωση του συστήματος από τον εκάστοτε Ασφαλιστικό Φορέα. Ειδικότερα, στο υπάρχον σύστημα έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης για το τ.ΙΚΑ, τον τ.ΟΑΕΕ, το τ.ΕΤΑΑ, και τον τ.ΟΓΑ, ενώ για το τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το 70% περίπου του χρόνου ασφάλισης από τους δύο μεγαλύτερους τομείς του. Δεν έχει ενσωματωθεί χρόνος ασφάλισης για το τ.ΝΑΤ και το τ.Δημόσιο.
Συνολικά περιέχονται 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης. Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει τον χρόνο ασφάλισης που έχει αποσταλεί από τον ασφαλιστικό του φορέα. Η εκτύπωση δεν αποτελεί βεβαίωση χρόνου ασφάλισης όπως ρητά επισημαίνεται σε αυτή.
Η πρόσβαση γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:
Με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙSNet της ΑΑΔΕ
Με τη χρήση κωδικών eIDAS
Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα για τα ένσημα στο σύστημα ΑΤΛΑΣ, κάνοντας κλικ εδώ.
Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ. Έτσι, περίπτωση που δεν θυμάστε τον ΑΜΚΑ σας, μπορείτε να τον αναζητήσετε στη σελίδα «Έχω ΑΜΚΑ;» (για να βρείτε τον αριθμό ΑΜΚΑ, κάντε κλικ εδώ).