Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
More

  Με σύμμαχο την καλή πορεία των φορολογικών εσόδων η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – Έρχεται και άλλο μέτρο έκπληξη;

  Η καλή πορεία των εσόδων τον Ιανουάριο, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ανοίγει τον δρόμο στην κυβέρνηση για λελογισμένες παρεμβάσεις και στο αγροτικό ζήτημα. Μάλιστα ο πρωθυπουργός, κος Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του τόνισε ότι «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής», αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην αυριανή (13.02.24) συνάντηση οι αγρότες δεν θα φύγουν με άδεια χέρια.

  Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει ότι τα αιτήματα, ειδικά εκείνα που έχουν τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, θα μπουν στο τραπέζι. Αυτό που σίγουρα θα συμβεί, ενώ η άμεση επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση (σ.σ. όπως φάνηκε και από τη δήλωση Μητσοτάκη) αναζητεί κάθε περιθώριο συνεννόησης, βάζοντας στο τραπέζι του διαλόγου πακέτο άμεσων διευκολύνσεων.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει άμεση και όχι το φθινόπωρο επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο με βάση τις επιστροφές φόρου που έγιναν στους αγρότες το 2023. «Μελετούμε ιδέες και με ποιον τρόπο και όσο πιο γρήγορα γίνεται να επιστραφεί» είπε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης (ΣΚΑΙ) για την επιστροφή το ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο εκτιμώντας ότι «ένας καλόπιστος διάλογος θα οδηγήσει στο σωστό αποτέλεσμα».

  Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες δεν αναμένεται να καλυφθούν όλα τα αιτήματα δεδομένου ότι η κυβέρνηση επικαλείται τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια και δεν θέλει να ανοίξει δρόμο σε διεκδικήσεις από άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες.

  Όπως ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός «το μέρισμα από την καλή πορεία της οικονομίας πρέπει να πηγαίνει σε όλους».

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως μπει στο τραπέζι και κάποιο μέτρο έκπληξη, χωρίς τεράστιο δημοσιονομικό κόστος και χωρίς αυτό να είναι επαναλαμβανόμενο.

  Newsroom
  Newsroomhttps://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  RefreshNews