Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2025
More

    Με την ταινία “Μοντέρνοι Καιροί” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης Κοζάνης

    Με την ταινία “Μοντέρνοι καιροί” του Τσάρλι Τσάπλιν συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ.

    Με την προβολή της ταινίας “Μοντέρνοι καιροί” του Τσάρλι Τσάπλιν συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στα πλαίσια των φετινών Λασσανείων. Οι προβολές γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. (είσοδος από την οδό Αγνώστου Στρατιώτη), ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

    Η ταινία της Πέμπτης 27/8.

    Μοντέρνοι καιροί (Modern Times-1936)
    Σκηνοθεσία Τσάρλι Τσάπλιν
    Παίζουν Τσάρλι Τσάπλιν, Πολέτ Γκοντάρ, Χένρι Μπέργκμαν, Τσέστερ Κόνκλιν, Τάινι Στάντφορντ.

    Η υπόθεση του έργου;

    Ένας εργάτης που δουλεύει σε ένα μεγάλο εργοστάσιο προσπαθεί να συγχρονιστεί με τους αγχωτικούς ρυθμούς εργασίας και παραγωγής , που επιβάλλει το τυραννικό αφεντικό του, που συνηθίζει να παρακολουθεί το προσωπικό μέσα από μόνιτορ. Κάποια στιγμή ο εργάτης θα συλληφθεί από παρεξήγηση ως υποκινητής διαδήλωσης, ενώ θα γνωρίσει και θα ερωτευθεί μια ορφανή κοπέλα του δρόμου. Οι δυο τους ονειρεύονται μια πιο όμορφη και ήρεμη ζωή μακριά από τον αστικό εφιάλτη της μοντέρνας βιομηχανικής κοινωνίας.

    Από τα κορυφαία, προφητικά και διαχρονικά αριστουργήματα του Τσάπλιν, γυρισμένο βωβό, αρκετά χρόνια μετά την έλευση του ομιλούντος κινηματογράφου, με κάποια ηχητικά εφέ και σποραδικούς σύντομους διαλόγους. Ο Τσάπλιν εμπνεύστηκε τους Μοντέρνους καιρούς από την οικονομική ύφεση των αρχών της δεκαετίας του 30 αλλά και από μια συνομιλία του με τον Μαχάτμα Γκάντι, που ήταν κατά της σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς αντικαθιστούσαν το ανθρώπινο δυναμικό. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 1934 και διήρκεσαν περίπου ένα χρόνο. Η σκηνή με το πατινάζ στο πολυκατάστημα, χρειάστηκε 8 ημέρες να γυριστεί, ενώ εκείνη με τα γρανάζια της μηχανής 7 μέρες. Εντύπωση κάνει ακόμα και σήμερα η σκηνή των φυλακών όπου γίνεται χρήση ναρκωτικών, κάτι που ο κώδικας του Χέιζ απαγόρευε τότε. Το αρχικό φινάλε ήθελε τον πρωταγωνιστή να παθαίνει νευρικό κλονισμό και να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, ωστόσο ο Τσάπλιν προτίμησε να τελειώσει την ταινία του με ένα αισιόδοξο πανέμορφο πλάνο, όπου διασχίζει με την αγαπημένη του, έναν μακρύ ερημικό δρόμο.

    Λόγω του έντονα πολιτικού-κοινωνικού της θέματος, γνώρισε μέτρια εμπορική επιτυχία στην Αμερική, ενώ στην Ευρώπη η υποδοχή της ήταν θριαμβευτική. Ήταν η πρώτη σε εισπράξεις ταινία στη Μεγάλη Βρετανία το 1936. Σ΄ αυτή την ταινία ο Τσάπλιν υποδύθηκε για τελευταία φορά τον θρυλικό Σαρλό.

    Μέτρα προστασίας

    Προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που συστήνει ο ΕΟΔΥ, στο χώρο θα υπάρχουν πενήντα (50) θέσεις, στην προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ τους, καθώς και απολυμαντικά σκευάσματα, ενώ οι θεατές θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ