Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Mega: Η επιστροφή των Τζεντάι

    mega-i-epistrofi-twn-tzentai

    Το απόλυτο deja vu: Η νέα εποχή στο Mega που ξεκίνησε με την αποχώρηση της Τρέμη, αρχίζει επτά μήνες μετά, με την επιστροφή της, μαζί με Ευαγγελάτο, Καρτερό.

    H Oλγα έφυγε ως «μνημονιακή» για να επιστρέψει ως… «μετα-μνημονιακή», η νέα εποχή έρχεται με όχημα το… Νίκο Ευαγγελάτο και η φυγή προς τα εμπρός απογειώνεται με την… επιστροφή των Τζεντάι.

    Θα μπορούσε να είναι το… success story του MEGA – αντιστοίχου έμπνευσης και έκβασης με το success story του Σαμαρά. Σε κάθε περίπτωση, είναι το απόλυτο deja vu: Οι εκδότες – μέτοχοι του Μεγάλου Καναλιού χρειάστηκαν διαβουλεύσεις επτά μηνών – αλά Κυπριακό έως… Μεσανατολικό – για να αποφασίσουν τελικώς ότι η, ενδόξως αποπεμφθείσσα, Ολγα Τρέμη πρέπει να επιστρέψει μετά ιδίας δόξης και τιμής στην παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων και, δη, σε διευρυμένο ρόλο.

    Το χρονικό της επιστροφής

    Για να μη χάσουμε την μπάλα, απλά να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο, οι εκδότες εξανάγκασαν σε αποχώρηση την Ολγα Τρέμη, χρεώνοντάς της τη σκληρή μνημονιακή πολιτική που οδήγησε στη βύθιση του δελτίου. Ανάλογο δρόμο -αυτόν της απομάκρυνσης- ακολούθησε λίγο αργότερα και ο διευθυντής ειδήσεων, Χρήστος Παναγιωτόπουλος. Το δελτίο του Mega έπρεπε, λέει, να κάνει μια νέα αρχή, ως εκ τούτου πρόσωπα συνυφασμένα με το παρελθόν του, εκρίθη ότι έπρεπε να τελειώνουν οριστικά και αμετάκλητα.

    Εκτοτε, για να βρεθεί και η νέα… αρχή και η νέα εποχή, χρειάστηκαν επτά ολόκληροι μήνες διαβουλεύσεων, που θα τις ζήλευε κι ο Τόμσεν. Η λύση Σαράφογλου στην παρουσίαση του δελτίου είχε φανεί εξ αρχής ότι δεν μπορούσε να είναι παρά προσωρινή – γεγονός, που επισφραγίσθηκε με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, οι οποίες και υπερέβαιναν κατά πολύ τις δυνατότητές της. Η νέα εποχή έπρεπε πια επειγόντως να έρθει – όμως η λύση για το μέλλον ήρθε, τελικά, με την επιστράτευση του απόλυτου παρελθόντος: Η… Ολγα Τρέμη κλήθηκε να επιστρέψει αναλαμβάνοντας επιτελικό ρόλο στις ειδήσεις, αλλά και την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου και των εκλογικών συζητήσεων.

    Ευαγγελάτος σε ειδήσεις και εκπομπές

    Κι αυτό δεν ήταν παρά μόνον η αρχή της φυγής προς το… παρελθόν: Μαζί με την ταυτισμένη με το ολοκληρωτικά παλαιό Mega Ολγα Τρέμη, καταφθάνει στο κανάλι και ο Νίκος Ευαγγελάτος: Ενα πρόσωπο που, αν μη τί άλλο, θέλει πολύ φαντασία για να δέσει με το, κάποτε, προφίλ του καναλιού.

    Ο Νίκος Ευαγγελάτος κλήθηκε να αναλάβει ρόλο σχολιαστή στο δελτίο, με το οποίο υποτίθεται ότι το Μega θα επιχειρήσει να γυρίσει σελίδα στη συνείδηση του κοινού… Παραμένει άγνωστο ακόμη αν θα κομίσει μαζί του και το μπαζούκας…

    Τόσο η Ολγα Τρέμη όσο και ο Νίκος Ευαγγελάτος πρόκειται να αναλάβουν την παρουσίαση πολιτικών εκπομπών κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ η Μαρία Σαράφογλου, θα μεταφερθεί στην παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.

    Θανάσης Καρτερός για «αντίβαρο»

    Κι επειδή, προφανώς, όλη αυτή η «αντι-μνημονιακή»… νέα σύνθεση μπορεί να αμφισβητηθεί από τους πλέον… κακόπιστους, η Ολγα Tρέμη κόμισε και έτερη πρόταση: Να ενισχυθεί το τημ των σχολιαστών του δελτίου, εν είδει «αντίβαρου» και με τον παλαίμαχο δημοσιογράφο Θανάση Καρτερό. Ο Καρτερός ήταν σύντροφος από τα χρόνια του αγώνα και της εξέγερσης της Νομικής με την Ολγα Τρέμη.

    To deal πάντως μαζί του δεν έχει κλείσει ακόμη, διότι δεν έχει υπάρξει η έγκριση από τους μετόχους του Mega.

    Στέλεχος της «Αυγής» και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Θανάσης Καρτερός θεωρείται από ορισμένους το πρόσωπο που θα μπορούσε να άρει το «εμπάργκο» των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο δελτίο του Mega. Η δε σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα υποδεικνύει, προφανώς, ότι στην Κουμουνδούρου έχουν γνώση για τις εξελίξεις στο Mega και τις εγκρίνουν…

    Ο υποβαθμισμένος ρόλος Πρετεντέρη

    Αγνωστο, κατόπιν όλων αυτών, παραμένει τι θα κάνει ο Γιάννης Πρετεντέρης στο καινούριο σχήμα και πώς θα συνυπάρξει με τους νέους σχολιαστές. Φίλοι και γνωστοί του συμπαθούς δημοσιογράφου αναρωτιούνται αν θα παραμείνει στο κανάλι τώρα που ο ρόλος του εμφανώς υποβαθμίζεται και περιορίζεται μεταξύ… των Ευαγγελάτων.

    Ηδη άλλωστε… μετέχει με μια εκκωφαντική απουσία στις προεκλογικές συζητήσεις δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του έχει επιβάλλει «εμπάργκο», οπότε οι μέτοχοι του σταθμού έχουν περιορίσει την παρουσία του σε ορισμένα σχόλια -και όχι σε διάλογο με «μονομάχους» των εκλογών.

    Πηγή : thetoc.gr

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ