Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Μέσα σε 192 χρόνια η Ελλάδα χρεοκόπησε έξι φορές

    [lightbox thumb=”http://refreshnews.gr/wp-content/uploads/2015/02/xroekopia-greece-1a.jpg”]

    Τα 90 από τα 192 χρόνια σε χρεοκοπία ή αναδιάρθρωση

    Η Ελλάδα είναι το καυτό ζήτημα για τις αγορές όλου του κόσμου αυτή τη στιγμή, επισημαίνει ο Business Insider, εξηγώντας ότι «το αντιμνημονιακό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ηγεσία της χώρας στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και από τότε οι επενδυτές βρίσκονται στα όρια με την Ελλάδα και τους πιστωτές της να εισέρχονται σε νέες διαπραγματεύσεις για την αποπληρωμή του χρέους».

    Τονίζει ακόμη ότι για την Ελλάδα τα οικονομικά προβλήματα δεν είναι κάτι καινούριο. Ένα γράφημα που περιήλθε στη διάθεσή του από την Αμερικανική Τράπεζα Merill Lynch, δείχνει ότι τους τελευταίους δύο αιώνες η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει έξι φορές.

    Και επιπλέον, η Αμερικανική Τράπεζα σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει περάσει 90 από τα τελευταία 192 χρόνια είτε σε χρεοκοπία, είτε σε αναδιάρθρωση του χρέους.

    Έξι χρεοκοπίες για την Ελλάδα τα τελευταία 192 χρόνια «Και είναι πολλά»…, αναφέρει. Όπως φαίνεται από το γράφημα, την Ελλάδα ακολουθούν το Μεξικό, η Ρωσία, η Πολωνία και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Χιλή.

    [ad id=”5586″]

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ