Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

  Μεσολόγγι: «Υπάρχουν συνεργοί στη δολοφονία του Μπάμπη» λέει η αδελφή του – Οι μαρτυρίες που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

  Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Οι μαρτυρίες που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη για την ανθρωποκτονία.

  Του ΑΡΗ ΣΚΑΛΑΙΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

  «Δεν είναι μόνος του ο κρεοπώλης στη δολοφονία του αδελφού μου. Υπάρχουν και άλλοι συνεργοί που τον βοήθησαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη του. Ο αδελφός μου κάπου είναι νεκρός. Πρέπει να μιλήσει ο κατηγορούμενος και να μας πει πού βρίσκεται θαμμένος ο άνθρωπός μας. Πρέπει να σταματήσει να κρύβει τι συνέβη και να πει όλη την αλήθεια…». Με τα λόγια αυτά, η αδελφή του Μπάμπη Κούτσικου, Χριστίνα, απευθύνει μέσω της Realnews έκκληση για την πλήρη διαλεύκανση της εξαφάνισης του 31χρονου στο Μεσολόγγι. Αυτή τη φορά, μετά και τη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η έκκληση της αδελφής του θύματος εστιάζει στον άνθρωπο ή στους ανθρώπους που ενδεχομένως να βοήθησαν τον κατηγορούμενο στην εξαφάνιση του άτυχου Μπάμπη.

  Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή σήμερα Δευτέρα, καθώς, παρά τα στοιχεία που υπάρχουν εναντίον του, δεν έχει ομολογήσει. «Ήταν πολύ σκληρός, τον ανακρίναμε επί 17 ώρες, αλλά δεν “έσπασε” για να ομολογήσει τις πράξεις του. Του παραθέσαμε αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τις αντιφάσεις και τα ψεύδη στα οποία έχει υποπέσει, αλλά επέμεινε να αρνείται τα πάντα», αποκαλύπτει στην «R» αξιωματικός της Ασφάλειας που μετείχε στην πολύωρη ανάκριση του 50χρονου.

  Πρόκειται για μια ανακριτική διαδικασία που ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι τραγικές ώρες που ζει η οικογένεια αποτυπώνονται στη σπαρακτική φωνή της μητέρας του Μπάμπη, που κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του 50χρονου εκλιπαρούσε τον συλληφθέντα -έξω από το κτίριο της Ασφάλειας Μεσολογγίου, όπου γινόταν η ανάκριση- να δώσει στοιχεία για το πού βρίσκεται ο γιος της. «Οι έρευνες πρέπει να επεκταθούν και να συνεχιστούν και στην ορεινή Ναυπακτία, γιατί εμπλέκονται και άλλοι», τονίζει την ίδια στιγμή ο πατέρας του 31χρονου.

  Τα πρόσωπα

  Σύμφωνα με πληροφορίες της «R», στο κάδρο των αστυνομικών ερευνών, που συνεχίζονται, έχουν μπει συνολικά τέσσερα άτομα: ο 36χρονος φίλος του κρεοπώλη, ο 35χρονος που τον φιλοξένησε στην ορεινή Ναυπακτία την επομένη της εξαφάνισης του Μπάμπη, αλλά και δύο γυναίκες. Η μία από τις γυναίκες είναι εκείνη που αναζητούσε τηλεφωνικώς και, μάλιστα, αγωνιωδώς με συνεχείς κλήσεις ο κρεοπώλης τη νύχτα της εξαφάνισης του 31χρονου. Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα προσήχθησαν στην Ασφάλεια για να δώσουν καταθέσεις, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν και πάλι, λόγω των νέων στοιχείων που προκύπτουν από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία αφορούν κυρίως τηλεφωνικές επικοινωνίες, στίγματα κινητών και μηνύματα. Ειδικά για τη γυναίκα που καλούσε τηλεφωνικά το βράδυ της εξαφάνισης του Μπάμπη ο 50χρονος, δεν έχει διευκρινιστεί αν επικοινώνησαν τελικά και με ποιον τρόπο ή αν συναντήθηκαν εκείνο το βράδυ. Περισσότερα στοιχεία, όμως, έχουν προκύψει για τον 36χρονο φίλο του κρεοπώλη. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, το κρίσιμο βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, όταν εξαφανίστηκε ο Μπάμπης, ο 36χρονος Σ. συνομίλησε αρκετές φορές και αντάλλαξε μηνύματα μέσω εφαρμογής με τον κρεοπώλη, τα οποία παραδόξως έσβησε αργότερα, με τους ειδικούς της ΕΛ.ΑΣ. να ανακτούν όλα τα δεδομένα.

  Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι εκείνο το βράδυ έχει άλλοθι, καθώς βρισκόταν σε καφέ με τη σύζυγο, με το παιδί του και με φίλους του. Επιπλέον, στις Αρχές έχει καταθέσει ότι δεν θυμάται αν ο κρεοπώλης τού τηλεφώνησε. Επικαλέστηκε, μάλιστα, ότι έλειψε από την παρέα μόνο για λίγα λεπτά, προκειμένου να αγοράσει ένα παιχνίδι από περίπτερο για το παιδί του. Ο ίδιος ανέφερε ότι στη συνέχεια έμεινε όλη τη νύχτα στο σπίτι με το παιδί, καθώς η γυναίκα του εργαζόταν, με τους αστυνομικούς να αναλύουν το υλικό που υπάρχει από τις κάμερες της καφετέριας.

  Ωστόσο, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, εντοπίστηκε το σήμα του κινητού του 36χρονου στην επίμαχη περιοχή των παλαιών ΤΕΙ και, μάλιστα, κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε και το σήμα από το κινητό του κρεοπώλη.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κινητό του 36χρονου παραμένει συνεχώς ανοιχτό, σε αντίθεση με αυτό του κρεοπώλη, ο οποίος το ανοίγει και το κλείνει δύο με τρεις φορές…

  Υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει ο κατηγορούμενος ήταν ανάμεσα στις 20:41 με 21:36 το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, με τον 50χρονο να ισχυρίζεται ότι ο Μπάμπης τον κάλεσε, σε αντίθεση με τα στοιχεία που δείχνουν ότι εκείνος τον κάλεσε, ώστε να κανονίσουν να συναντηθούν. Ακόμα, οι Αρχές εξετάζουν και μία ακόμα αναφορά, η οποία προέρχεται από άνδρα που βρισκόταν μαζί με τον κρεοπώλη στα κρατητήρια της Ασφάλειας. «Δεν πρόκειται να βρουν ποτέ αυτό που ψάχνουν», φέρεται να αναφέρει ο 50χρονος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, όπως μετέφερε στους αστυνομικούς ο συγκρατούμενός του. Ο ίδιος άνδρας ισχυρίστηκε πως ο κρεοπώλης τον ρωτούσε πώς είναι τα πράγματα στον Κορυδαλλό, όταν ο ίδιος του ανέφερε ότι στο παρελθόν είχε φυλακιστεί εκεί.

  Δανεικά

  Ο 31χρονος Μπάμπης Κούτσικος είχε έρθει στο Μεσολόγγι από την Ιταλία, όπου εργάζεται, πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων για τον γάμο μιας εξαδέλφης του. Σύμφωνα με καταθέσεις του στενού φιλικού περιβάλλοντος, εκτός από το δάνειο των 17.000 ευρώ που είχε δώσει στον κρεοπώλη, φέρεται να του είχε δανείσει χρήματα και άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Σύμφωνα με τις πηγές, πρόκειται για δύο ποσά της τάξης των 5.000 ευρώ, τα οποία ο κρεοπώλης είχε επιστρέψει στον Μπάμπη. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τα 17.000 ευρώ, για τα οποία πολλές είναι οι ενδείξεις ότι ο 31χρονος τα ζητούσε με μία προσαύξηση, όπως φέρεται να είχαν συμφωνήσει οι δύο άνδρες. «Εκείνο το βράδυ τον κάλεσα να έρθει να ψήσουμε, αλλά μου είπε πως έχει ραντεβού με τον κρεοπώλη. “Θα πάμε για κυνήγι”, μου είπε. Τα 17.000 ευρώ τού τα είχε ζητήσει δύο φορές. Εγώ τον Μπάμπη τον είχα “κράξει” όταν έμαθα ότι του είχε δανείσει δύο φορές πριν. Του είχα πει να μην μπλέξει…», λέει φίλος του Μπάμπη, που αγωνιά και αυτός για την εξέλιξη της υπόθεσης.

  Αναζήτηση

  Αν και έχουν περάσει περισσότερες από δύο εβδομάδες από την εξαφάνιση του Μπάμπη, συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι από το Μεσολόγγι συνεχίζουν να ψάχνουν στους βάλτους και σε κανάλια τυχόν ίχνη του 31χρονου. Πολλοί κυνηγοί έχουν φέρει και τα δικά τους σκυλιά, ενώ εθελοντές ψαράδες με βάρκες «οργώνουν» την περιοχή. «Η περιοχή είναι τεράστια, όλοι έχουν πει ότι έχει ψαχτεί παντού, αλλά εμείς συνεχίζουμε. Έχουμε σκοπό να ψάξουμε το κάθε μέτρο, μπορεί να μας πάρει δύο και τρεις εβδομάδες, δεν θα ησυχάσουμε ποτέ», αναφέρει με δάκρυα στην «R» η αδελφή του Μπάμπη, Χριστίνα.

  Πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες επεκτάθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές και στην ορεινή Ναυπακτία, περιοχή που ο κατηγορούμενος γνωρίζει πολύ καλά και την οποία, παραδόξως, επισκέφθηκε την επομένη της εξαφάνισης του Μπάμπη…

  Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν ελπίδες για τη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης, όταν βρέθηκαν σε μια βάρκα -και, μάλιστα, συγγενικού προσώπου του κατηγορούμενου κρεοπώλη- κηλίδες αίματος. Αστυνομικοί έλαβαν δείγματα αυτού του στοιχείου, το οποίο εξετάστηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, καθώς αποδείχθηκε ότι προερχόταν από κάποιο άγριο πτηνό που είχε χτυπηθεί από κυνηγό. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται το πτώμα του Μπάμπη να μην είναι ακέραιο, αλλά να έχει διαμελιστεί από τον δολοφόνο του, προκειμένου να εξαφανίσει πιο εύκολα τις αποδείξεις του εγκλήματός του.

  Δείτε εδώ και εδώ το δημοσίευμα της Realnews

  Μεσολόγγι: «Υπάρχουν συνεργοί στη δολοφονία του Μπάμπη» λέει η αδελφή του – Οι μαρτυρίες που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

  Μεσολόγγι: «Υπάρχουν συνεργοί στη δολοφονία του Μπάμπη» λέει η αδελφή του – Οι μαρτυρίες που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ