Μετ’ εμποδίων οι θαλάσσιες μετακινήσεις: απαγορευτικά και ματαιώσεις δρομολογίων λόγω ανέμων

Μετ’ εμποδίων οι θαλάσσιες μετακινήσεις: απαγορευτικά και ματαιώσεις δρομολογίων λόγω ανέμων

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά να αγγίξουν τα 9, δημιουργώντας συνθήκες θυελλώδεις στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια προς τις Κυκλάδες καθώς και προς τα νησιά του Ανατολικού και Βόρειου Αιγαίου. Παράλληλα, ματαιώνεται το απογευματινό δρομολόγιο του Blue Star Chios με προορισμούς Θήρα, Ανάφη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη και Ρόδο.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα δρομολόγια εκτελούνται αποκλειστικά με συμβατικά πλοία, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας τα δρομολόγια προς Μαρμάρι πραγματοποιούνται κανονικά, με απαγόρευση απόπλου να παραμένει σε ισχύ για ‘Ανδρο, Τήνο και Μύκονο. Από το Λαύριο δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια.

Κλειστές παραμένουν και οι πορθμειακές γραμμές Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη-Κέρκυρα καθώς και Ρίο-Αντίρριο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κλειστές παραμένουν και οι πορθμειακές γραμμές Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη-Κέρκυρα καθώς και Ρίο-Αντίρριο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Source link

Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
Newsroom
Newsroomhttp://refreshnews.gr/
Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img