Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Μετά την Black Friday… έρχεται η Cyber Monday

    Το λιανικό εμπόριο… χόρεψε σε ρυθμούς Black Friday, η οποία κρατάει μερικές… εβδομάδες πλέον. Ταυτόχρονα, η Κυριακή ανάμεσα Black Friday και Cyber Monday σε αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τους καταστηματάρχες να αυξήσουν την αγοραστική τους δύναμη, κρατώντας τα καταστήματά τους ανοιχτά.

    Ειδικότερα, ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια, από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), αλλά και για δύο Κυριακές ακόμα. Συγκεκριμένα:

    1. 24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα
    2. 31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά

    Υπενθυμίζεται ότι το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 11:00 έως τις 20:00 για τις Κυριακές ενώ η πρώτη Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά για το 2024, πρόκειται να είναι αυτή των χειμερινών εκπτώσεων.

    Σύμφωνα, δεμ, με αποτελέσματα της έρευνας Klarna, το 69% των καταναλωτών «επένδυσε σε αγορές υψηλής αξίας, όπως ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα και έπιπλα, στη φετινή Black Friday. Η έρευνα έδειξε επίσης την προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών στις ηλεκτρονικές αγορές.

    Συγκεκριμένα, σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων οι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν τις ηλεκτρονικές αγορές έναντι των αγορών σε φυσικό κατάστημα, δείχνοντας την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Μόνο στην κατηγορία των κοσμημάτων & αξεσουάρ, το 52% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι θα προτιμήσει τις αγορές σε φυσικό κατάστημα.

    Black Friday και Cyber Monday

    Η Cyber Monday, που… πέφτει Δευτέρα 27 Νοεμβρίου φέτος, έχει γίνει το διαδικτυακό ισοδύναμο της Black Friday και προσφέρει μια ευκαιρία σε μικρότερους διαδικτυακούς λιανοπωλητές να ανταγωνιστούν τις μεγαλύτερες αλυσίδες.

    Δεν συμπεριλαμβάνεται στις τακτικές εκπτώσεις αλλά πρόκειται για προωθητική ενέργεια και αφορά σε όλη την αγορά και όλες τις επιχειρήσεις, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας. Η συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική.

    Αναφορικά με τη Cyber Monday, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αφού κάτι τέτοιο υφίσταται μόνον σε εορταστικές περιόδους ή εφόσον ανοίξουν τα καταστήματα μία από τις Κυριακές που ορίζονται για κάθε χρόνο.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ