Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021
More

  Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

  spot_img

  Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το πρωί της Παρασκευής, αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις αναμένεται να παρθούν μετά το καλοκαίρι.

  Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι η επιτροπή θα εισηγηθεί δημοσίως για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας. «Έγινε πολλή συζήτηση για το σε ποια επαγγέλματα είναι απαραίτητο, όπως γηροκομεία και άλλες δομές που διακυβεύεται η δημόσια υγεία».

  Στη συνέχεια, μετέφερε τις εξελίξεις για το θέμα για μετά το καλοκαίρι. «Θα συνυπολογιστεί και η συνταγματικότητα. Ο πρωθυπουργός δεν πήρε αποφάσεις, αλλά θα εξεταστεί και μετά το καλοκαίρι θα ληφθούν αποφάσεις», σημείωσε.

  Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στα προνόμια για τους εμβολιασμένους, λέγοντας ότι προτιμά τη λέξη «ευεργετήματα». «Οι άνθρωποι εμβολιάζονται και επιστρέφουν στην προηγούμενη πραγματικότητα. Καταλαβαίνουμε αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά καθήκον μας είναι να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία. Είναι λογικό και θεμιτό να υπάρχουν ευεργετήματα».

  Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας, μίλησε και για όσα έχουν γίνει πρόσφατα με το εμβόλιο της AstraZeneca και υποστήριξε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ειδικό. «Οι ειδικοί είναι στην επιτροπή», ήταν τα λόγια του.

  «Τα μέλη της επιτροπής ειδικών αλλά και της επιτροπής εμβολιασμών είναι κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες. Δεν διόρισα εγώ τις επιτροπές, αλλά κ. Ξανθός, που είχε το πολιτικό θράσος να βγει και να τους κατηγορήσει» σημείωσε, ρίχνοντας και τα… βέλη του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Τέλος ο κ. Κικίλιας, μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, κάνοντας γνωστό ότι έχουμε ξεπεράσει τους 7.250.000 εμβολιασμούς και πρόσθεσε ότι… «χαίρομαι για την ωριμότητα της ελληνικής κοινωνίας».

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

   

  Δείτε Επίσης