Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
More

    Μέτρα Δήμου Εορδαίας για ανακούφιση των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα

    Μέριμνα για την ανακούφιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις μέρες αυτές και στην περιοχή μας ανέλαβε ο Δήμος Εορδαίας και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, τοποθετώντας πλήθος δοχείων με καθαρό και δροσερό νερό σε πολλά σημεία της πόλης της Πτολεμαΐδας και των Δημοτικών του Κοινοτήτων.

    Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας μερίμνησε ειδικότερα και εκτός από την τακτική τροφοδοσία στις ταΐστρες που έχει τοποθετήσει σε πολλά σημεία της πόλης της Πτολεμαΐδας και των Κοινοτήτων, τοποθέτησε και πλήθος δοχείων με καθαρό και δροσερό νερό σε σημεία στα οποία συχνάζουν ή διέρχονται αδέσποτα ζώα, όπως το Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών, το Πνευματικό Κέντρο, το Πάρκο Λιγνίτη, το Πάρκο Ι.  Χρηστίδη, στο Υδραγωγείο και αλλού, όπως και στις Δημοτικές  Κοινότητες. Τα δοχεία αυτά φροντίζει να ανανεώνονται τακτικά, αλλά σε αυτό σαφώς και μπορούν να συνδράμουν οι περίοικοι και οι φιλόζωοι πολίτες. 

    Ο Δήμος Εορδαίας απευθύνει μάλιστα έκκληση προς τους δημότες του να συνδράμουν κι εκείνοι στην ανακούφιση των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα, τοποθετώντας  δοχεία με δροσερό νερό έξω από τις αυλές ή τα καταστήματά τους, ώστε να αποφύγουν τα αδέσποτα ζώα τον κίνδυνο της θερμοπληξίας, καθώς καταπονούνται εξίσου με τους ανθρώπους από τον καύσωνα.

    Ο Δήμος Εορδαίας καλεί ταυτόχρονα τους δημότες του να μην ενοχλούν τα αδέσποτα ζώα, όταν αυτά καταφέρνουν να βρουν καταφύγιο σε κάποιο σκιερό μέρος και να μην τα διώχνουν, καθώς, στην πλειονότητά τους, πρόκειται για φιλήσυχα ζώα.

    Δεν πρέπει τέλος να ξεχνάμε πως πέρα από το ότι η μέριμνα για τα ανυπεράσπιστα αδέσποτα ζώα συντροφιάς υπαγορεύεται από τη νομοθεσία της χώρας μας και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποτελεί και μέτρο πολιτισμού και ανθρωπιάς.

    Μέτρα Δήμου Εορδαίας για ανακούφιση των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα
    Μέτρα Δήμου Εορδαίας για ανακούφιση των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα 3
    Μέτρα Δήμου Εορδαίας για ανακούφιση των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα
    Μέτρα Δήμου Εορδαίας για ανακούφιση των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα 4
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ