Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    Μη βιώσιμο το χρέος της Πορτογαλίας

    Μη βιώσιμο το χρέος της Πορτογαλίας

    «Το να το αγνοήσουμε θα ήταν ανεύθυνο» είπε η επικεφαλής του Αριστερού Μπλοκ Καταρίνα Μαρτίνς

    Αναπόφευκτη χαρακτήρισε μια αναδιάρθρωση του χρέους στην Πορτογαλία η επικεφαλής του Αριστερού Μπλοκ Καταρίνα Μαρτίνς, που στηρίζει τη νέα κυβέρνηση των Σοσιαλιστών, συντηρώντας μια διχογνωμία με τους κυβερνώντες συμμάχους του.

    «Το βάρος του χρέους στην πορτογαλική οικονομία είναι μη βιώσιμο. Το να το αγνοήσουμε θα ήταν ανεύθυνο» είπε μιλώντας στο κοινοβούλιο και πρόσθεσε «μια αναδιάρθρωση του χρέους μοιάζει να είναι αναπόφευκτη».

    Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα ανήλθε στην εξουσία αφού ένωσε τις δυνάμεις του με το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Αριστερό Μπλοκ εκδιώκοντας την κεντροδεξιά κυβέρνηση.

    Πολλοί αναλυτές λένε τώρα πως οι Σοσιαλιστές θα αντιμετωπίσουν αυξανόμενη πίεση από τους συμμάχους τους της άκρας αριστεράς να υιοθετήσουν περισσότερο ριζοσπαστικές οικονομικές πολιτικές κατά της λιτότητας, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση μειοψηφίας να καταστεί ασταθής και πιθανόν βραχύβια.

    [ad id=”6783″]

    Οι Σοσιαλιστές θα ακυρώσουν ορισμένα από τα μέτρα λιτότητας της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά υπόσχονται να τηρήσουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρώπης όσον αφορά τη μείωση του ελλείμματος και επιδιώκουν να μειώσουν σταδιακά το βάρος του χρέους μέσω της οικονομικής ανάπτυξης, χωρίς αναδιάρθρωσή του.

    Ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ζοάο Ολιβέιρα, στη δική του ομιλία ενώπιον των βουλευτών, ήταν εξίσου ξεκάθαρος πως το κόμμα του θα εμμείνει στις θέσεις του.

    «Το κυβερνητικό πρόγραμμα των Σοσιαλιστών δεν είναι το πρόγραμμα του Κομμουνιστικού Κόμματος, είμαστε εδώ για να συμβάλουμε ώστε οι πολιτικές να αλλάξουν» είπε.

    Η Πορτογαλία έχει περάσει χρόνια αυστηρής λιτότητας στη βάση ενός προγράμματος βοήθειας από το οποίο βγήκε πέρυσι και η αριστερά θέλει να ακυρώσει πολλά μέτρα ώστε να επιστραφούν χρήματα στις οικογένειες και να βοηθηθούν οι φτωχοί.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ