Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Μήπως κάνετε και εσείς αυτά τα 3 λάθη στο φλερτ;

    Μήπως κάνετε και εσείς αυτά τα 3 λάθη στο φλερτ;

    Η τέχνη του φλερτ μπορεί να ακούγεται, αλλά δεν είναι τόσο εύκολη, καθώς περιλαμβάνει αντικρουόμενα κίνητρα. Από τη μία πλευρά, θέλουμε να δείξουμε το ενδιαφέρον μας και να δούμε αν υπάρχει αντίδραση σε αυτό, αλλά από την άλλη πλευρά, δεν θέλουμε να εκτεθούμε πάρα πολύ λόγω της πιθανότητας απόρριψης. Έτσι λοιπόν, μιλάμε για ένα παιχνίδι ισορροπίας που δεν είναι ασυνήθιστο για τα πράγματα να γίνουν ασαφή.

    Αλλά σε αυτή τη θολή κατάσταση, υπάρχουν προβλέψιμοι τρόποι διακοπής της επικοινωνίας. Υπάρχουν ορισμένα λάθη που οδηγούν σε αποτυχίες, ωστόσο ευτυχώς οι μελέτες τα έχουν εντοπίσει.

    Επιστημονικά αποδεδειγμένα λάθος βήματα στο φλερτ

    Σε προηγούμενες μελέτες, οι επιστήμονες διερεύνησαν λεκτικές και μη λεκτικές εκφράσεις ενδιαφέροντος για καθημερινά σενάρια συνομιλίας και γνωριμίας. Επιπλέον, αποφάσισαν ότι το φλερτ δεν είναι σαφές και μπερδεύει τα εμπλεκόμενα άτομα.

    Το πρώτο λάθος στα ευρήματα ήταν ότι πολλά άτομα τείνουν να επικεντρώνονται σε αρνητικά στοιχεία. Με άλλα λόγια, αναζητούν σημάδια ότι ένας πιθανός σύντροφος ενδιαφέρεται μόνο για θετικά μηνύματα που μπορεί να τους στέλνει.

    Επιπλέον, οι ερευνητές εντόπισαν μια ασυμφωνία μεταξύ λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας. Από τη μία πλευρά, τα άτομα τείνουν να φλερτάρουν μέσω λέξεων. Αφετέρου, έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή στα μη λεκτικά και συμπεριφορικά στοιχεία για να προσδιορίσουν εάν το άτομο που δέχτηκε την υπόθεση ενδιαφερόταν. Αυτό προκάλεσε προβλήματα στην επικοινωνία επειδή και τα δύο άτομα εξέφρασαν ενδιαφέρον για τις λέξεις αλλά επικεντρώθηκαν στις ενέργειες του άλλου για να καθορίσουν αν το ενδιαφέρον ήταν αμοιβαίο.

    Τέλος, οι επιστήμονες εξέτασαν τη διαφορά μεταξύ τηλεφωνικών συνομιλιών και αλληλεπιδράσεων πρόσωπο με πρόσωπο. Διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι αισθάνθηκαν πιο ικανοποιημένοι με τις τηλεφωνικές συνομιλίες που βασίζονται σε λέξεις. Ωστόσο, τα ερωτικά μηνύματα αποστέλλονται επίσης μέσω της γλώσσας του σώματος. Χωρίς επαφή με τα μάτια, επαφή κ.λπ. Το φλερτ στο τηλέφωνο ήταν πιθανώς πιο δύσκολο και πιο συγκεχυμένο στο τέλος.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ