Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Μήπως το σώμα σας σας λέει να… κατεβάσετε ταχύτητα;

    Υπάρχουν μέρες που νιώθουμε σούπερ ενεργητικοί και άλλες που αισθανόμαστε τις δυνάμεις μας να μας εγκαταλείπουν. Το σώμα είναι ένα περίπλοκο σύστημα που επηρεάζεται από πολλά: επαγγελματικές υποχρεώσεις, οικογενειακές ευθύνες, καθημερινό στρες, ύπνος, διατροφή κτλ.

    Όπως όμως και να είμαστε, συνήθως, συνεχίζουμε ακόμα και τις πιο δύσκολες μέρες μας κανονικά μέχρι να ξαπλώσουμε τη νύχτα και να ξυπνήσουμε το επόμενο πρωί νομίζοντας ότι όλα είναι εντάξει. Είναι όμως;

    Τα σημάδια ότι ήρθε η στιγμή να χαλαρώσετε

    Δυσκολεύεστε να εστιάσετε

    Οι γνωστικές σας λειτουργίες επηρεάζονται δυσμενώς όταν το σώμα είναι κουρασμένο. Αν λοιπόν σας είναι δύσκολο να κάνετε «focus», κάντε ένα βήμα πίσω και πάρτε για λίγες μέρες ρεπό.

    Έχετε ένταση στην περιοχή του αυχένα

    Νιώθετε κάποιο σφίξιμο στο λαιμό ή τους ώμους σας; Εάν ναι, θεωρήστε το σαν ένα πιθανό προειδοποιητικό σημάδι κόπωσης. Οι διατάσεις θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν, όπως φυσικά και η ανάπαυση.

    Δεν νιώθετε αναζωογονημένοι ακόμα και μετά από έναν καλό βραδινό ύπνο

    Ο καλός ύπνος είναι «φάρμακο» για τον οργανισμό, επισημαίνουν χρόνια οι επιστήμονες. Ύστερα από μια ποιοτική βραδινή ξεκούραση, το σώμα ανακτά και πάλι δυνάμεις και θα πρέπει να νιώθετε ακμαίοι και παραγωγικοί. Αν αυτό δεν ισχύει για εσάς αυτές τις μέρες, μήπως τελικά ασκείτε περισσότερη πίεση στον εαυτό σας από ό,τι θα έπρεπε;

    Αφαιρέστε κάποιες εργασίες από τις λίστες των υποχρεώσεων και αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο στην αυτοφροντίδα και τη χαλάρωσή σας.

    Δεν έχετε τις ίδιες αντοχές

    Αν συνηθίζετε να περπατάτε πολύ ή να αθλείστε και αυτή την περίοδο νιώθετε πως δεν μπορείτε να το κάνετε, ίσως αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας χρησιμοποιεί ενέργεια για να ανακάμψει αντί για να τροφοδοτήσει τις συνήθεις καθημερινές σας δραστηριότητες, όπως το περπάτημα.

    Αισθάνεστε εκνευρισμό

    Έχετε εναλλαγές στη διάθεση χωρίς προφανή λόγο;

    Η ψυχική μας υγεία μπορεί να επηρεαστεί εάν το μυαλό και το σώμα μας δεν είναι ξεκούραστα. Αυτό συμβαίνει επειδή η συναισθηματική εξάντληση ενεργοποιεί το συμπαθητικό νευρικό σύστημα και μας βάζει σε λειτουργία «μάχης ή φυγής», πιο απλά σε μια κατάσταση άγχους.

    Θεωρήστε τα νεύρα ως έναν συναγερμό που σας προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά και προσπαθήστε να χαλαρώσετε σωματικά και ψυχικά.

    Έχετε μικροατυχήματα λόγω απροσεξίας

    Όλοι είμαστε απρόσεκτοι και σκοντάφτουμε ή χτυπάμε ελαφρώς πού και πού αλλά αν σας συμβαίνουν πλέον μικροατυχήματα πολύ συχνά, δώστε προσοχή. Εστιάστε στο παρόν και ξεκουραστείτε.

    Ακούστε το σώμα σας

    Το να αναγνωρίζουμε πότε το σώμα μας μας λέει να επιβραδύνουμε είναι απαραίτητο για την υγεία και την ευημερία μας. Η παράβλεψη των σημάτων που μας στέλνει μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω εξάντληση και προβλήματα υγείας.

    Ακούστε λοιπόν τι λέει το σώμα σας και αφιερώστε χρόνο για να επαναφορτιστείτε όταν χρειάζεται.

    *Μην παραλείπετε ποτέ τους τακτικούς ελέγχους υγείας για να είστε βέβαιοι πως αυτά τα σημάδια δεν συνδέονται με κάποιο ήδη υπάρχον πρόβλημα. Να συζητάτε πάντα με το γιατρό σας τυχόν ανησυχίες και αλλαγές που παρατηρείτε για διάγνωση και κατάλληλη καθοδήγηση.

    Πηγή: Vita

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ