Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
More

  Μητροπολίτης Γαβριήλ: «Πολιτεία και Εκκλησία σε συστράτευση για να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος στη Γάζα»

  «Τόσο ως Ορθόδοξος Επίσκοπος, όσο και ως άνθρωπος, δεν μπορώ και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια μας, στην παραβίαση τόσων ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ αναφορικά με τα όσα λαμβάνουν χώρα στους Αγίους Τόπους και ιδιαίτερα στη Λωρίδα της Γάζας.

  Ο Σεβασμιώτατος απευθύνει έκκληση να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος στη Γάζα προκειμένου να σωθούν οι συνάνθρωποί μας οι οποίο πεθαίνουν από πείνα και έλλειψη νερού: «Και αυτό έπρεπε να το κάνει ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιεραρχία ή έστω η ΔΙΣ. Το κάνει, όμως, ένας Μητροπολίτης της Εκκλησίας μας και μπράβο του. Σε μία εποχή που περιμέναμε από την Εκκλησία να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και να συμπαραταχθούν όλοι μαζί της έρχεται και το ζητά ένας δυναμικός Μητροπολίτης της Εκκλησίας μας και τους ζητά να κάνουν κάτι για τους ανθρώπους που χάνονται άδικα.

  Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ έλαβε ξεκάθαρη θέση, πως κάθε ζωή, κάθε ανθρώπου αξίζει το ίδιο, Εβραίος ή Παλαιστίνιος, Ιουδαίος ή Μουσουλμάνος, Ορθόδοξος ή Μαρωνίτης, όλοι τους είναι άνθρωποι και παιδιά του Θεού και απεύθυνε έκκληση «στους ισχυρούς της γης, να σκεφτούν το έγκλημα που συντελείται. Πρέπει να τους βοηθήσουμε».

  « Ας ελπίσουμε ότι θα εισακουστεί και θα γίνει κάτι. Και ίσως διασωθεί έτσι και το κύρος των εκκλησιαστικών Ταγών μας!» ευχήθηκε.

  « Ας ελπίσουμε ότι θα εισακουστεί και θα γίνει κάτι. Και ίσως διασωθεί έτσι και το κύρος των εκκλησιαστικών Ταγών μας!» ευχήθηκε.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ