Ο ετήσιος προγραμματισμός των προσλήψεων,  θα ξεπεράσει τις 16.000, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης , στο υπουργικό Συμβούλιο.

Ωστόσο , ο Κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε:

  • Φέτος η προτεραιότητά μας θα είναι η Υγεία.
  • Η μερίδα του λέοντος των προσλήψεων θα κατευθυνθεί προς τα εκεί -γιατροί, κυρίως νοσηλευτές, στελέχη του ΕΚΑΒ.
  • Οι περισσότεροι απόφοιτοι πανεπιστημίου θα αντληθούν από τη δεξαμενή του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Και αυτό είναι μία μεγάλη κατάκτηση για τη χώρα, ο γραπτός διαγωνισμός, που θυμίζω ότι έγινε για πρώτη φορά φέτος το Μάρτιο με σημαντική συμμετοχή.

Αναλυτικά, ο Πρωθυπουργός είπε:

«Η Πολιτεία ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό των εργαζόμενων και αυτός ο εντατικός έλεγχος της αγοράς από το Υπουργείο Εργασίας και από την Επιθεώρηση Εργασίας θα συνεχιστεί με επιμονή και με διάρκεια.

Το επόμενο θέμα μας θα είναι ο ετήσιος προγραμματισμός, η πρώτη συζήτηση την οποία θα κάνουμε για τον ετήσιο προγραμματισμό των προσλήψεων, οι οποίες θα ξεπεράσουν τις 16.000. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι είναι μια κατάκτηση για τη χώρα ότι ο προγραμματισμός αυτός γίνεται πια κεντρικά και οργανωμένα, ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση από επιμέρους ανακοινώσεις που γίνονται από τα Υπουργεία.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε τονίσει ότι φέτος η προτεραιότητά μας θα είναι η Υγεία. Η μερίδα του λέοντος των προσλήψεων θα κατευθυνθεί προς τα εκεί -γιατροί, κυρίως νοσηλευτές, στελέχη του ΕΚΑΒ. Έχουμε ήδη κάνει κάποια σημαντικά πρώτα βήματα για τα οποία θα μας μιλήσει ο Υπουργός στη συνέχεια. Ενώ οι περισσότεροι απόφοιτοι πανεπιστημίου θα αντληθούν από τη δεξαμενή του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Και αυτό είναι μία μεγάλη κατάκτηση για τη χώρα, ο γραπτός διαγωνισμός, που θυμίζω ότι έγινε για πρώτη φορά φέτος το Μάρτιο με σημαντική συμμετοχή».