Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    Μητσοτάκης: «Παντελώς αχρείαστη η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί»

    Μητσοτάκης: «Παντελώς αχρείαστη η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί»

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε στη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ότι θα θέσει το θέμα στον Ερντογάν

    Την καθιερωμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Στο σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί με απόφαση του Ερντογάν. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, ότι θα θέσει το θέμα στη συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο πρόεδρο τη Δευτέρα στην Άγκυρα, την οποία θα επισκεφθεί ως ανταπόδοση της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Κατ’ αρχάς θα ήθελαν να εκφράσω δημόσια την έντονη δυσαρέσκειά μου για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων. Ήταν παντελώς αχρείαστη η μετατροπή ενός ιστορικού τεμένους σε τζαμί. Είναι μια ενέργεια που προσβάλλει την πλούσια ιστορία της Κωνσταντινούπολης ως σταυροδρόμι πολιτισμών» και πρόσθεσε ότι βεβαίως θα θέσει το θέμα στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο.

    Συμπλήρωσε, ότι η συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία για να γίνει μια αξιολόγηση της προσπάθειας επαναπροσέγγισης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που έχει δείξει μετρήσιμα αποτελέσματα σε πολλά επίπεδα. Σημείωσε ακόμη, ότι η Ελλάδα προσέρχεται πάντα στις συζητήσεις με την Τουρκία με αυτοπεποίθηση και χωρίς αυταπάτες ότι οι θέσεις της γειτονικής χώρας θα αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη.

    Κατερίνα Σακελλαροπούλου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Κυριάκος Μητσοτάκης



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ