Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
More

    Μοίρασε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ έως τις αρχές Ιουνίου

    Μοίρασε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ έως τις αρχές Ιουνίου

    Τα χρηματικά έπαθλα της φορολοταρίας είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα και δεν συμψηφίζονται με οφειλές προς το Δημόσιο.

    Περίπου 3,5 εκατ. ευρώ είχε μοιράσει έως τις αρχές Ιουνίου η φορολοταρία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το συνολικό ποσό που θα δοθεί στους τυχερούς εντός του 2024 να ανέρχεται σε 12 εκατ., ευρώ.


    Το πρόγραμμα δημόσιων κληρώσεων που θεσπίστηκε το 2016 επιβραβεύει τους τυχερούς συμμετέχοντες φορολογουμένους για τις συναλλαγές που πραγματοποιούν με τη χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής με χρηματικά έπαθλα.

    Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με τη χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής συμμετέχουν αυτόματα στις κληρώσεις, ενώ τα χρηματικά έπαθλα που απονέμονται είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα και δεν συμψηφίζονται με οφειλές προς το Δημόσιο.

    Απαιτείται τουλάχιστον μία συναλλαγή με χρήση κάρτας ή ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής και υποβολή φορολογικής δήλωσης εισοδήματος για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Για κάθε 1 ευρώ σε συναλλαγές αποδίδεται ένας λαχνός.


    Οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αν το ποσό συναλλαγών υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος αντίστοιχα.

    Οι μηνιαίες κληρώσεις απονέμουν 556 βραβεία, συμπεριλαμβανομένων ενός βραβείου των 50.000 ευρώ και πέντε των 20.000 ευρώ. Η ετήσια κλήρωση απονέμει 12 βραβεία των 100.000 ευρώ.

    Η πληρωμή των επάθλων γίνεται μέσω του δηλωμένου λογαριασμού πληρωμών του φορολογουμένου. Πολίτες που κερδίζουν βραβεία αξίας τουλάχιστον 5.000 ευρώ σε μηνιαίες κληρώσεις εξαιρούνται από επόμενες μηνιαίες κληρώσεις του ίδιου έτους.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ