Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Μόνο για ενήλικες θα είναι το “Echo” της Marvel

    Το “Echo”, η επερχόμενη μίνι-σειρά των Disney+ και Marvel, απέκτησε το πρώτο της trailer και μαζί κάποιες ανακοινώσεις που θυμίζουν πολύ το “Daredevil” του Netflix.

    Έτσι, εκτός από το ότι αναμένουμε να δούμε όλα τα επεισόδια την ίδια μέρα (ακριβώς όπως κάνει το Netflix), η σειρά θα είναι κατάλληλη μόνο για ενήλικες, λόγω της έντονης βίας, μια γεύση της οποίας μπορούμε να πάρουμε και από το trailer παρακάτω.

    Στο βίντεο βλέπουμε την Alaqua Cox να επαναλαμβάνει τον ρόλο της Maya Lopez/Echo, όπως την είδαμε στο “Hawkeye”, όταν κυνηγούσε τον Ronin, δηλαδή τον Clint Barton. Μαζί της επιστρέφει και ο Vincent D’Onofrio ως Wilson Fisk/Kingpin, ο οποίος ευθύνεται για την βία που βλέπουμε στο trailer, καθώς χτυπά και πυροβολεί κόσμο. Γενικότερα, η σειρά θυμίζει περισσότερο “Daredevil” παρά “Loki” ή “Ms. Marvel”. Μαζί με τους προαναφερόμενους θα δούμε και τον Charlie Cox ως Daredevil, όπως επίσης και τους Chaske Spencer ως Henry, Tantoo Cardinal ως Chula, Graham Greene ως Skully, Cody Lightning ως Cousin Biscuits, Devery Jacobs ως Bonnie και Zahn McClarnon ως William Lopez.

    Σκηνοθέτης είναι η Sydney Freeland, η οποία κατά την διάρκεια του preview του trailer είπε ότι “η σειρά είναι ένα είδος εξερεύνησης του τραύματος, πώς το αντιμετωπίζουμε, πώς το συμφιλιωνόμαστε μαζί του, πώς μας επηρεάζει, πώς το επηρεάζουμε, πώς επηρεάζει τους γύρω μας. Λειτουργούμε λίγο περισσότερο σε επίπεδο δρόμου. Αυτά δεν είναι κοσμικές συνέπειες. Δεν διακυβεύεται η μοίρα του σύμπαντος. Αυτή είναι η μοίρα μιας οικογένειας”.

    Συνεχίζοντας είπε για την αναγκαιότητα της αυθεντικότητας, καθώς η Maya είναι γηγενής και κωφή. “Έπρεπε να έχουμε γηγενή αντιπροσώπευση. Αυτό ήταν απαραίτητο. Έπρεπε να έχουμε εκπροσώπηση Κωφών. Αυτό ήταν απαραίτητο. Έτσι ξεκίνησε πραγματικά μέσα στο δωμάτιο του συγγραφέα μας. […] Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε αυτή την ενέργεια, αλλά είχαμε γηγενείς ανθρώπους στα παρασκήνια και μπροστά από την κάμερας”.

    “Ένας από τους βασικούς μας σεναριογράφους, ο Stephen Paul Judd, είναι από το Έθνος Choctaw που έχει μια πολύ πλούσια ιστορία και υπόβαθρο, όπως και όλοι οι ιθαγενείς πολιτισμοί”, συνεχίζει η Freeland. “Έχοντας αυτή την ιστορία και την τεχνογνωσία και τους ανθρώπους από την Οκλαχόμα μπορέσαμε πραγματικά να δημιουργήσουμε αυτήν την εμπειρία. Δηλώνουμε ρητά ότι (η Maya) είναι Choctaw και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στη σειρά”.

    Σημειώνοντας ότι αυτές οι φυλές έχουν συνηθίσει να εκπροσωπούνται με συγκεκριμένους τρόπους χωρίς την ευλογία τους, η Freeland θέλησε να διαβεβαιώσει ότι αυτή η συνεργασία θα ήταν ισότιμη. Μέρος αυτής περιλάμβανε ένα ερευνητικό ταξίδι στο οποίο η Freeland και οι επικεφαλής του τμήματος παραγωγής ταξίδεψαν στην ετήσια συγκέντρωση του Έθνος Choctaw τον Δεκέμβριο του 2021 για έρευνα.

    Όσον αφορά την αντιπροσώπευση των Κωφών, ένας δημοσιογράφος ρώτησε για τις προκλήσεις του να έχεις έναν πρωταγωνιστικό χαρακτήρα που δεν μιλάει. “Ήταν τρομακτικό στην αρχή”, θυμάται η Freeland. “Και μετά συναρπαστικό να ανακαλύψω, πώς το απεικονίζουμε αυτό; Πώς τα πάμε με έναν πρωταγωνιστικό χαρακτήρα που δεν μιλάει; Και νομίζω ότι όσο περισσότερο μπήκαμε σε αυτό, τόσο περισσότερο ενθουσιαζόμασταν. Και έτσι η οπτική μας προσέγγιση και το οπτικό μας στυλ χτίζονται γύρω από την Alaqua Cox”.

    Η Freeland και η ομάδα της παρακολούθησαν μαθήματα νοηματικής από νωρίς, με την σκηνοθέτη να λέει ότι αυτό που ξεκίνησε ως ένας καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσει με την πρωταγωνίστρια, επηρέασε αρκετά το οπτικό στυλ της σειράς, μιας και δεν έκαναν τα τυπικά κοντινά πλάνα που ‘πιάνουν’ το κεφάλι και τους ώμους του ηθοποιού, αλλά περιλαμβάνουν και τον κορμό του εκάστοτε εικονιζόμενου.

    Ο κόσμος και ο τόνος του “Echo” είναι σπλαχνικός και εσωτερικός και διαφέρει από τα πρόσφατα project του MCU, καθώς δεν είναι γεμάτα CGI. Επίσης, βλέπουμε μια στροφή προς τις αρχικές σειρές του Netflix, μιας και η σκηνοθεσία και η μίξη του ήχου υποδηλώνουν τεχνικές που χρησιμοποιούνται τόσο στο “Daredevil” , όσο και στο “Defenders”. Ένας δημοσιογράφος επεσήμανε τις εν λόγω τονικές ομοιότητες και ρώτησε αν το “Echo” είχε σκοπό να ακολουθήσει την ίδια προσέγγιση, κάτι στο οποίο η Freeland απάντησε το εξής: “Ναι και όχι. Η ιστορία κάπως υπαγόρευσε την προσέγγισή μας. […] Αν βγαίνεις από το ‘Hawkeye’, πρέπει να έχεις κατά νου ότι είναι κακιά, σωστά; Είναι κακιά. Και έτσι τονικά, θέλαμε να κλίνουμε σε αυτό”.

    Σε αυτό το μονοπάτι την σπρώχνει ο Kingpin, που η Freeland βεβαιώνει ότι θα είναι μια διαφαινόμενη παρουσία. “Μία από τις βασικές σχέσεις σε ολόκληρη τη σειρά είναι η σχέση μεταξύ του Kingpin και της Maya. Και θα έρθουμε να μάθουμε ότι γίνεται ένα είδος υποκατάστατου του πατέρα της. Αυτό για το οποίο μιλάμε πάντα στην αίθουσα [συγγραφέων] είναι ότι η υπερδύναμη του Kingpin δεν είναι η δύναμή του, είναι η διάνοιά του και είναι η ικανότητά του να χειραγωγεί ψυχολογικά τους ανθρώπους. Ένα από τα άλλα πράγματα που μας ενδιέφερε είναι να εξετάσουμε την εγκληματική εμβέλεια που έχει ο Kingpin έξω από τη Νέα Υόρκη”.

    Το “Echo” θα κάνει την εμφάνισή του στο Disney+ με όλα του τα επεισόδια στις 10 Ιανουαρίου 2024. Πως σας φαίνεται το trailer; Πείτε μας στα σχόλια.

    Μόνο για ενήλικες θα είναι το "Echo" της Marvel

    Δείτε το “Echo” στο Disney+.

    Το Disney+ είναι η αποκλειστική streaming υπηρεσία για σειρές και ταινίες Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας.

    8,99€

    Κάντε εγγραφή στο Disney+ ↗


    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ