Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

  Μώραλης: «Η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ θα διευκολύνει την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά»

  Μώραλης: «Η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ θα διευκολύνει την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά»

  «Ο Πύργος του Πειραιά θα κάνει εγκαίνια σε 20 ημέρες»

  Για τα σημαντικά έργα που ολοκληρώνονται στον Πειραιά τους επόμενους μήνες, μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης.

  «Ένα από τα έργα που διεκδικούμε από την κεντρική διοίκηση είναι η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ. Είναι ένα μεγάλο διαδημοτικό έργο για να ανοίξουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση για Έλληνες και ξένους που ταξιδεύουν προς το λιμάνι. Είναι ένα σημαντικό έργο υπερτοπικής σημασίας» δήλωσε.

  «Πρέπει η ΚΕΔΕ να ακούσει τα προβλήματα των δημάρχων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Μώραλης, αναφερόμενος στα θέματα της ακραίας υποστελέχωσης των δήμων και τη συνεχόμενη μείωση της χρηματοδότησης της αυτοδιοίκησης.

  «Είναι ακατανόητο για μένα όταν δεν ζητάμε πόρους από την κεντρική διοίκηση και ένας δήμος έχει ένα απόθεμα, γιατί να μην μπορεί να προσλάβει μόνος του μηχανικούς, διοικητικούς ή λογιστές για να κάνει τη δουλειά του. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η μνημονιακή υποχρέωση μη πρόσληψης κόσμου».

  Ο Γιάννης Μώραλης ανέφερε στο MEGA πως ο Πύργος του Πειραιά θα κάνει εγκαίνια σε 20 ημέρες, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα ο δήμος θα δώσει έμφαση στα πράσινα έργα και τα θέματα της ενέργειας.

  Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται ανάπλαση στην περιοχή του Νέου Φαλήρου, όπου θα εκπονηθεί χωρικό σχέδιο για να μειωθούν οι συντελεστές και θα δημιουργηθεί ένα πάρκο 23 στρεμμάτων πράσινου.

  Πειραιάς Γιάννης Μώραλης  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ