Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Μορφή χιονοστιβάδας οι καταγγελίες για την KOLOSSOS SECURITΥ

    Τη μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για την εταιρεία KOLOSSOS SECURITY, η οποία είναι συμβεβλημένη με δεκάδες οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου. Η συγκεκριμένη εταιρεία καταγγέλλεται ότι επανειλημμένα παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, καθυστερώντας συστηματικά τις πληρωμές της προς τους εργαζόμενους, αλλά και καταβάλλοντας ποσά λιγότερα από τα οφειλόμενα (απλήρωτες υπερωρίες, επιδόματα αδείας). Αυτή τη φορά, εργαζόμενοι σε φυλάξεις της Δ.ΥΠ.Α, μας καταγγέλλουν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία τους άφησε απλήρωτους.

    Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», καταγγέλλει τη συγκεκριμένη εταιρεία και καλεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να ελέγξει το σύνολο των εργολαβιών που έχει η KOLOSSOS SECURITY σε φορείς του Δημοσίου. Δεν είναι δυνατόν εργοδότες με βεβαρυμμένο ιστορικό στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, να συνεχίζουν να κάνουν «δουλειές» με το δημόσιο και να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ φορολογουμένων.

    Καλούμε επίσης το Υπουργείο Εργασίας να αυστηροποιήσει το θεσμικό πλαίσιο και επιχειρήσεις που καταγγέλλονται για εργασιακές, ασφαλιστικές και φορολογικές παραβάσεις, ώστε να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε δημόσιους διαγωνισμούς. Επίσης, πρέπει επιτέλους να διασυνδεθούν τα πληροφοριακά συστήματα ΕΡΓΑΝΗ, ΕΦΚΑ, Sepe.net, TAXIS, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για το «εργοδοτικό» προφίλ κάθε επιχείρησης. Η ψηφιακή κάρτα εργασίας και οι καταγραφές των ωραρίων εργασίας, δε νοείται να μη συνοδεύονται στην Ελλάδα 2.0 από αυτόματη διασταύρωση (cross check) των παραγόντων που προσαυξάνουν τις αποδοχές των εργαζομένων, δηλαδή των πραγματικών πληρωμών αποδοχών που γίνονται στον τραπεζικό λογαριασμό, με τα έτη προϋπηρεσίας και του ασφαλιστικού ιστορικού εκάστου εργαζόμενου στον e-ΕΦΚΑ, της οικογενειακής κατάστασης του εργαζόμενου (γάμος, τέκνα), των προσαυξήσεων για υπερβάλλουσα εργασία και εργασία νυχτερινή ή σε ημέρα αργίας.

    Απαιτούμε από την KOLOSSOS SECURITY να καταβάλει άμεσα τα οφειλόμενα στο προσωπικό ασφαλείας που απασχόλησε το προηγούμενο διάστημα στη Δ.ΥΠ.Α.

    Τέλος, δηλώνουμε ότι ήδη έχουν υποβληθεί καταγγελίες στο Σ.ΕΠ.Ε, το πόρισμα του οποίου θα ζητήσουμε να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ