Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Νέα έρευνα ανοίγει το δρόμο για ανάπτυξη εμβολίων για τον καρκίνο του ήπατος

    Νέα έρευνα ανοίγει το δρόμο για ανάπτυξη εμβολίων για τον καρκίνο του ήπατος

    Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science Advances, ο εντοπισμός μιας σειράς μικροπρωτεϊνών που παράγονται από όγκους του ήπατος θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου.

    Μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής το Institut Hospital del Mar στη Βαρκελώνη μελέτησε δεδομένα από όγκους και υγιείς ιστούς από περισσότερους από 100 ασθενείς με καρκίνο του ήπατος και εντόπισε μια ένωση μικρού μορίου που είναι ειδική για τους όγκους του ήπατος, μια ομάδα πολύ μικρών πρωτεϊνών που εκφράζονται μόνο στα καρκινικά κύτταρα. Η ανακάλυψη αυτή κατέστη δυνατή με το συνδυασμό υπολογιστικών τεχνικών με εργαστηριακά πειράματα.

    Οι ερευνητές τονίζουν ότι η μελέτη των μικροπρωτεϊνών θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου βασίζεται στην ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζει ξένα μόρια που δεν ανήκουν στο σώμα και οι μεταλλάξεις των καρκινικών κυττάρων παράγουν ξένα πεπτίδια που ειδοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, υπάρχουν προκλήσεις για καρκίνους με χαμηλά ποσοστά μεταλλάξεων, όπως ο καρκίνος του ήπατος.

    Τέτοια εμβόλια θα ήταν σχετικά εύκολο να χορηγηθούν, αλλά οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι μελέτες ανάπτυξης δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ