Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με 30ετές ομόλογο

    Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με 30ετές ομόλογο

    Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας βγαίνει η Ελλάδα

    Όπως ανακοινώθηκε, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έχει εξουσιοδοτήσει τις BNP Paribas, BofA, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, JP Morgan και Πειραιώς ως Joint Lead Managers για ένα νέο τίτλο λήξης στις 15 Ιουνίου 2054.

    Η κοινοπρακτική συναλλαγή θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον – πιθανότερο αύριο- και θα τελεί υπό τους όρους της αγοράς.


    Σήμερα έγινε γνωστό πως η Ελλάδα σχεδιάζει πρόωρη αποπληρωμή έως και 5 δισ. ευρώ από τα δάνεια διάσωσης που είχε λάβει από τις χώρες της ευρωζώνης.

    Το 2022, η χώρα αποπλήρωσε το ΔΝΤ δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα και το 2023 αποπλήρωσε 5 δισ. ευρώ από δάνεια προς χώρες της ευρωζώνης.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης που επικαλείται το Reuters, η αποπληρωμή πρόκειται να γίνει κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο εξάμηνο του έτους.


    Συμπλήρωσε μάλιστα ότι έτσι θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο περιθώριο για έκδοση τίτλων χωρίς να αυξηθεί το χρέος, ενώ παράλληλα θα προστίθεται ρευστότητα στην κατά τα άλλα «ρηχή» ελληνική αγορά χρέους. Ειδικότερα, περίπου το 70% του κρατικού χρέους είναι στα χέρια τραπεζών, της Ευρωζώνης και της ΕΚΤ.

    Σημειώνεται ότι συμπεριλαμβάνοντας την πρόωρη αποπληρωμή του 2024, η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει περίπου 15-17 δισ. ευρώ σε δάνεια από τις χώρες της ευρωζώνης.




    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ