Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα: Βροχή… τουλούμι και ενδείξεις για πολικό ψύχος!

    Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα: Βροχή… τουλούμι και ενδείξεις για πολικό ψύχος!

    Νέος γύρος κακοκαιρίας θα χτυπήσει την χώρα από το απόγευμα της Δευτέρας: Πότε και πού θα χρειαστεί προσοχή, πότε μπορεί να καταφθάσει… πολικό ψύχος

    Για κακοκαιρία που έρχεται από τον Κόλπο του Λέοντος και θα γίνει αισθητή στη χώρα μας τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα έκανε λόγο ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.


    «To βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από αύριο δημιουργείται στον Κόλπο του Λέοντος θα αρχίσει να επηρεάζει την Ιταλία κυρίως από το απόγευμα, ενώ στη χώρα μας προβλέπεται μεταβολή του καιρού από τα Δυτικά από το μεσημέρι-απόγευμα της Δευτέρας.

    »Η Κυριακή πάντως θα κυλήσει με γενικά βελτιωμένο καιρό και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα», ανέφερε σε ανάρτησή του εμφανίζοντας και σχετικό διάγραμμα.

    {https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02uHeFagWoXkM21NqhAHSBypoboHDaqm2YZMKoAG3BHmugpvhWeXu74EbqcREyis4rl&id=760859466}


    Για νέα αλλαγή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες από την Δευτέρα στην χώρα μας, έγραψε και το Forecast Weather Greece.

    Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η εικόνα – για τις 20:00 ημέρα Δευτέρα – από τον χάρτη υετού που παρουσίασε.

    Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Κλεαρχος Μαρουσάκης μίλησε για πολικό ψύχος στην Ελλάδα που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου.

    Τότε, όπως διευκρίνισε, είναι που θα μπει στην Ευρώπη μία πολική αέρια μάζα.

    Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «δεν αποκλείεται εκεί στις 10 με 12 Μαρτίου να φτάσει μέχρι και την Ελλάδα και να φτιάξει ένα χειμωνιάτικο σκηνικό».

    Η πρόγνωση της ΕΜΥ

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-03-2024

    Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, ενώ καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από το απόγευμα και αργότερα στα βόρεια.

    Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

    Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05-03-2024

    Στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με την εκδήλωσητοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα δυτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στην ανατολική νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06-03-2024

    Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά, τις μεσημεριανες και απογευματινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07-03-2024

    Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές κα απογευματινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ