Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

  Νέα κωδικοποίηση ασθενειών στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

  Σε ισχύ από την περασμένη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου τέθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), ο νέος κατάλογος IDC-10, ο οποίος ενσωματώθηκε στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

  Όπως ανακοινώθηκε από την ΗΔΙΚΑ, ο νέος Συστηματικός Κατάλογος Κωδικών της Διεθνούς Στατιστικής Ταξινόμησης Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας ICD-10, που ονομάστηκε «Ελληνική Τροποποίηση ICD – 10, ICD – 10 – GrM (Greek Modification), έκδοση 2017, εκδοχή (version) 2», περιλαμβάνει την κωδικοποίηση ασθενειών, συμπτωμάτων και αιτίων και συντάσσεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

  Οι κλινικοί όροι που κωδικοποιούνται με το ICD αποτελούν τη βάση για την καταγραφή ασθενειών και την τήρηση στατιστικών σχετικά με τις ασθένειες στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη.

  Τα στατιστικά δεδομένα που βασίζονται στην κωδικοποίηση του καταλόγου IDC – 10 υποστηρίζουν τον προγραμματισμό των υπηρεσιών υγείας, τη διαχείριση της ποιότητας και ασφάλειας, καθώς και τις έρευνες μεγάλης κλίμακας.

  Ο νέος Συστηματικός Κατάλογος έχει ήδη ενσωματωθεί στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και είναι διαθέσιμος στους γιατρούς για την καταχώρηση των διαγνώσεων των ασθενών.

  Πρόκειται για ένα έργο το οποίο χρειάστηκε μια διετία για να ολοκληρωθεί και εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα ψηφιοποίησης του συστήματος υγείας, με στόχο τη χρήση ενιαίου τρόπου συνταγογράφησης των ασθενειών από το ιατρικό σώμα, ανεξάρτητα αν παρακολουθεί ασθενείς σε ιδιωτικά ή δημόσια ιατρεία στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ή σε δομές νοσοκομειακής περίθαλψης.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ