Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
More

  Νέα μέθοδος ανιχνεύει τον πρώιμο καρκίνο των ωοθηκών από δείγματα ούρων

  Νέα μέθοδος ανιχνεύει τον πρώιμο καρκίνο των ωοθηκών από δείγματα ούρων

  Ερευνητές του πανεπιστημίου Virginia Commonwealth University ανέπτυξαν μία νέα πολλά υποσχόμενη μέθοδο, που ανιχνεύει τον πρώιμο καρκίνο των ωοθηκών από δείγματα ούρων. Η έρευνα παρουσιάστηκε στην 68η Ετήσια Συνάντηση της Βιοφυσικής Εταιρείας, στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνιας.

  Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι υπάρχουν χιλιάδες μικρά μόρια, τα πεπτίδια, στα ούρα γυναικών με καρκίνο των ωοθηκών. Ο ερευνητής Γιόζεφ Ράινερ και οι συνεργάτες του αναζήτησαν μία μέθοδο για την ευκολότερη ανίχνευση αυτών των πεπτιδίων. Επικεντρώθηκαν στην τεχνολογία νανοπόρων, που έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει ταυτόχρονα πολλά πεπτίδια. Η βασική ιδέα της ανίχνευσης αυτής περιλαμβάνει την διέλευση μορίων μέσω ενός μικροσκοπικού πόρου, ενός νανοπόρου, και τη μέτρηση των αλλαγών που συμβαίνουν καθώς τα μόρια κινούνται μέσα σε αυτόν.

  Οι ερευνητές στην μελέτη τους ταυτοποίησαν και ανέλυσαν 13 πεπτίδια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από το LRG-1, ένα βιοδείκτη που βρίσκεται στα ούρα ασθενών με καρκίνο των ωοθηκών. Βασικότερος στόχος τους είναι να αναπτύξουν ένα τεστ που σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες, όπως το διακολπικό υπερηχογράφημα, το οικογενειακό ιστορικό και οι εξετάσεις αίματος, θα μπορούσε να βελτιώσει την ακρίβεια ανίχνευσης του καρκίνου των ωοθηκών σε πρώιμο στάδιο στο μέλλον.

  Πηγή: ΑΠΕ

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ