Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
More

  Νέα μέτρα Σκρέκα για τις προσφορές: «Δημιουργούν κατάσταση ζούγκλας» – 700 οι κωδικοί «μόνιμης μείωσης τιμής»

  Ο Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε σήμερα (11.11.2023) ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξετάζει σειρά νέων μέτρων ώστε να μην παρατηρούνται οι καθημερινές αυξομειώσεις των τιμών στα σούπερ μάρκετ.

  Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ανέφερε ότι το πλήθος των προσφορών που υπάρχουν καθημερινά στα ράφια των σούπερ μάρκετ δημιουργεί «ανασφάλεια στον καταναλωτή» ενώ τόνισε ότι τελικά δεν λειτουργεί και προς όφελος του. Η στρατηγική των προσφορών, όπως σημείωσε, «δημιουργεί μια κατάσταση ζούγκλας στην αγορά».

  Ο Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε και στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε πολυεθνικές και άλλες εταιρίες για υπέρβαση του επιτρεπόμενου περιθωρίου κέρδους και διαμήνυσε στους «παραβάτες» ότι «οφείλουν να φέρουν διορθωμένους τιμοκαταλόγους εντός δύο μηνών» ενώ σημείωσε ότι θα ακολουθήσει και νέος έλεγχος για να επιβεβαιωθεί ότι διορθώθηκαν οι τιμές.

  Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο αφορά προϊόντα για τα οποία υπήρξε αποδεδειγμένη παρανομία. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι στην μία πολυεθνική επιβλήθηκε πρόστιμο για 60 κωδικούς που αποδεδειγμένα υπήρξε παρανομία αν και η εταιρεία διακινεί περισσότερους από 500 κωδικούς.

  Το πρόστιμο, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, «είναι διπλάσιο του οφέλους για όλο το απόθεμα που έχουν στην αποθήκη τους για το επόμενο διάστημα».

  Επίσης, ο κ. Σκρέκας τόνισε με έμφαση ότι στόχος δεν είναι να καταστραφούν οι εταιρείες, ούτε να πληγούν τα προϊόντα που είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα για τα νοικοκυριά, αλλά να μειωθούν οι τιμές τους.

  Σχετικά με την πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωσης Τιμής», ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι, μέχρι τώρα, οι κωδικοί των προϊόντων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ ξεπερνούν τους 700 και εξέφρασε τη βεβαιότητα για την αύξησή τους.

  Σε ό,τι αφορά στις τιμές στις λαϊκές αγορές ο υπουργός ανέφερε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποκλιμάκωση των τιμών πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μεγάλους χονδρεμπόρους.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ