Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των υγειονομικών δομών αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας σε όλη τη χώρα, υπεγράφη η απόφαση για έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ  για την πλήρωση 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού, εκ των οποίων οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας. Συμφωνα με πληροφορίες του e-dimosio.gr από τις 538 θέσεις στο ΕΚΑΒ, οι 506 θα αφορούν στην ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Υπενθυμίζεται οτι σε λίγες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η προθεσμία αιτήσεων για  τις 817 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ για το χώρο της υγείας.Η συγκεκριμένη προκήρυξη δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για θέσεις Π.Ε και Τ.Ε και ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν επιτύχει στον Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οπως είναι γνωστό οι μόνιμες θέσεις ΠΕ και ΤΕ καλύπτονται από τους πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό, πλην των νοσοκομείων που έχουν το δικό τους νομικό πλαίσιο πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη προκήρυξη θα μοριδοτείται και η ειδική εμπειρία των υποψηφίων, καθώς στόχος του υπουργείο είναι να δοθεί προτεραιότητα σε όσους υπηρέτησαν στα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας του Covid-19. Αποτελεί εξάλλου δέσμευση της κυβέρνησης, ήδη από το 2020 και το 2021, η μονιμοποίηση όσων στήριξαν το ΕΣΥ.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 9 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 24 Mαΐου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π