Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
More

  Νέα στοιχεία δίνουν οι IDF για χρήση νοσοκομείων από τη Χαμάς – Ανακαλύφθηκαν οπλοστάσια σε σπίτια στη Γάζα

  Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει μια υπόγεια είσοδο από το νοσοκομείο Σεϊχ Χαμαντ

  Σε ενημέρωση των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι αποκάλυψε νέες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και στοιχεία που δείχνουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ιατρικές εγκαταστάσεις στη Λωρίδα της Γάζας για τρομοκρατικούς σκοπούς.

  Ο Χαγκάρι παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει μια υπόγεια είσοδο στο νοσοκομείο Sheikh Hamad, η οποία, όπως λέει, συνδέεται με τα δίκτυα τούνελ της Χαμάς. Ένα άλλο βίντεο δείχνει ενόπλους της Χαμάς να ανοίγουν πυρ κατά των ισραηλινών δυνάμεων από το νοσοκομείο.

   

  Τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πληροφορίες για ένα δίκτυο τούνελ κάτω από το λεγόμενο Ινδονησιακό Νοσοκομείο, καθώς και αεροφωτογραφίες που δείχνουν εκτοξευτές ρουκετών μερικές δεκάδες μέτρα από το συγκρότημα. Παρουσίασε επίσης ηχογραφήσεις τηλεφωνημάτων μεταξύ αξιωματούχων της Χαμάς που περιγράφουν τη χρήση των αποθεμάτων καυσίμων που ανήκουν στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο.

  Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν τη Χαμάς ότι έχει την κύρια βάση των επιχειρήσεών της κάτω από το νοσοκομείο Shifa, το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο στη Γάζα, καθώς και ότι συσσωρεύει καύσιμα για τρομοκρατικούς σκοπούς.

   

  Ξεχωριστά, ο Χαγκάρι τόνισε ότι οι IDF έχουν προσπαθήσει πολύ να πείσουν τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα προς τα νότια. Σημείωσε ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έριξε περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο φυλλάδια στη βόρεια Γάζα και έκανε πάνω από 20.000 τηλεφωνήματα σε ανθρώπους-κλειδιά στις περιοχές αυτές, προκειμένου να πείσει τον άμαχο πληθυσμό να εκκενώσει.

  «Ο πόλεμός μας είναι με τη Χαμάς, όχι με τους αμάχους στη Γάζα. Δεν θα δεχτούμε την κυνική χρήση των νοσοκομείων από τη Χαμάς, για να κρύψει την τρομοκρατική της υποδομή. Η εκμετάλλευση των νοσοκομείων από τη Χαμάς πρέπει να σταματήσει», λέει ο Χαγκάρι.

  Ολόκληρα οπλαστάσια σε σπίτια στη βόρεια Γάζα

  Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι τα στρατεύματα της 551ης Ταξιαρχίας που σάρωναν κατοικίες στο Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα βρήκαν δεκάδες όπλα, εξοπλισμό και υλικό πληροφοριών.

  Οι IDF αναφέρουν ότι η κρύπτη περιλάμβανε τουφέκια εφόδου, υποπολυβόλα, χειροβομβίδες, εκρηκτικούς μηχανισμούς, προστατευτικό εξοπλισμό και drones που χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς για τη ρίψη εκρηκτικών.

  Μερικά από τα όπλα και τον εξοπλισμό καταστράφηκαν, ενώ μερικά μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ για περαιτέρω έρευνα, αναφέρουν οι IDF.

  Επίσης τονίζουν ότι οι ειδικές δυνάμεις εντόπισαν και κατέστρεψαν ένα εργαστήριο κατασκευής βομβών στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα. Ο στρατός δημοσιεύει επίσης ένα νέο βίντεο που δείχνει στρατεύματα στη Λωρίδα.

  Χαμάς Λωρίδα της Γάζας Πόλεμος Ισραήλ Παλαιστίνιοι

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ