Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση διαφθοράς στην ΕΤΑΔ – «Παγώνουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο υπαλλήλων που εμπλέκονται

    Σε «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών δύο υπαλλήλων της ΕΤΑΔ, που εμπλέκονται στην υπόθεση διαφοράς, αλλά και των συζύγων τους, προχωρά η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

    Μεταξύ άλλων, τα μέλη του κυκλώματος είχαν περιφράξει εντελώς αυθαίρετα χώρο του Δημοσίου, κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Γουδή, και τον χρησιμοποιούσαν ως υπαίθριο πάρκινγκ. Τότε, υπήρξαν διαμαρτυρίες και με παρέμβαση του Οικονομικού Διευθυντή της ΕΤΑΔ, απομακρύνθηκαν οι καταπατητές από τον χώρο.

    Για να εκφοβίσουν τον 46χρονο Οικονομικό Διευθυντή, του έστειλαν στις 8 Δεκεμβρίου του 2023 μια ανθοδέσμη με έναν φάκελο, που περιείχε απειλητικό μήνυμα και μια σφαίρα, όπως είχε αποκαλύψει το enikos.gr

    «Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις το όνομά σου. Χρόνια πολλά Νικόλα. Περίμενε το δώρο μου από κοντά. Σύντομα. Ο φίλος σου – 28/11/23» ανέφερε το μήνυμα, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Την ανθοδέσμη είχε βρει η σύζυγος του 46χρονου που αμέσως κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας.

    Σε προγενέστερο χρόνο, και συγκεκριμένα το Φθινόπωρο του 2023, άγνωστοι είχαν κάνει λάθος και αντί για το αυτοκίνητο του Οικονομικού Διευθυντή, που ήταν στόχος τους, έκαψαν το αυτοκίνητο του γείτονά του.

    Σεσημασμένος ο 19χρονος

    Τελευταία επεισόδιο με πρωταγωνιστές τα μέλη του κυκλώματος, σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, όταν ένας 19χρονος συνεργός τους, χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι έναν 47χρονο υπάλληλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, καθώς τους ζητούσε να απομακρυνθούν από ακίνητα που είχαν λήξει οι συμβάσεις και βάσει των οποίων τα είχαν νοικιάσει με πολύ χαμηλή τιμή.

    Ο 19χρονος, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές, είχε πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθώς σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, είχε συλληφθεί 19 φορές. Πρώτη φορά ήταν το 2018 διότι είχε βρεθεί πιστόλι στην κατοχή του, ενώ έχει απασχολήσει τις αρχές και για ενδοοικογενειακή βία, καθώς τον είχε καταγγείλει η σύντροφός του.

    Πως αποκαλύφθηκε το κύκλωμα

    Ήταν 27 Ιουνίου του 2024 όταν ένας άγνωστος άνδρας, κάλεσε με απόκρυψη του αριθμού του, στην τηλεφωνική σύνδεση του γραφείου του αξιωματικού υπηρεσίας του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και ανέφερε «έχω αφήσει στο Σύνταγμα, έναν φάκελο που γράφει τι παίζεται στην ΕΤΑΔ, κοντά στα (…), στο περίπτερο, κάτω από το ψυγείο με τα παγωτά. Αν θέλετε να μάθετε τι παίζει σε αυτήν την κωλοεταιρεία πηγαίνετε πάρτε τον».

    Ο αστυνομικός ρώτησε για τα στοιχεία του, αλλά ο άγνωστος άνδρας αρνήθηκε να του τα πει και έκλεισε το τηλέφωνο. Στην συνέχεια μετέβη στο σημείο, εντόπισε τον φάκελο και τον παρέλαβε, χωρίς όμως να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του ατόμου που τον άφησε, καθώς δεν υπήρχαν κάμερες στην περιοχή, και η κινητικότητα των ατόμων ήταν αυξημένη.

    Εντός του εν λόγω φακέλου υπήρχε ανώνυμο σημείωμα, στο οποίο αναγράφονταν περιστατικά και ονόματα που αφορούσαν τον τομέα βραχυχρόνιων μισθώσεων της «ΕΤΑΔ».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παραπάνω κατέθεσε στις 25 Ιουλίου του τρέχοντος έτους εξεταζόμενος μάρτυρας για την υπόθεση του κυκλώματος «παράνομων μισθώσεων», μεταξύ των οποίων μέλη του ήταν και δύο υπάλληλοι της ΕΤΑΔ, όπως αποκαλύφθηκε, έπειτα από μία καταγγελία ενός 47χρονου υπάλληλου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) που δέχθηκε άγρια επίθεση.

    Το enikos.gr αποκαλύπτει τα όσα ανέγραφε το παραπάνω ανώνυμο σημείωμα, σε φάκελο που είχε αφήσει άγνωστος άνδρας στο Σύνταγμα:

    «Ο τομέας βραχυχρόνιων μισθώσεων της ΕΤΑΔ διαπιστώθηκε επί διοικήσεως Π.Μ. ότι λειτουργεί με αδιαφάνεια, εκμισθώνει χώρος και εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα για δραστηριότητας φουσκωτά παιχνίδια, καφέ, λούνα παρκ, εκθέσεις, πάρκινγκ κτλ, χωρίς να δηλώνει πολλές από τις μισθώσεις στην εταιρεία αλλά και όταν τις δηλώνει έχουν ιδιαίτερα χαμηλά μισθώματα.

    Πολλά από τα παραπάνω καταγράφονται σε πόρισμα της εταιρείας (αναφέρεται όνομα) αλλά και σε πόρισμα του εσωτερικού ελεγκτή Π.Ρ. που παρήγγειλε ο Μ. Στον τομέα προΐσταται από το 2016 η υπάλληλος Α.Τ. με βοηθό τον υπάλληλο Ι.Σ. Με απόφαση του Μ. στις 07/11/23 η Α.Τ. αποπέμφθηκε από προϊστάμενη και μαζί με τον Σ. έφυγαν από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

    Αφορμή στάθηκε ότι ο Μ. διαπίστωσε την αυθαίρετη εγκατάσταση πάρκινγκ στο Badminton χωρίς να υπάρχει απόφαση της διοίκησης. Η έλλειψη ελέγχου και διαδικασιών στον τομέα βραχυχρόνιων μισθώσεων από τις διοικήσεις Τ. και Β. αποθράσυναν τους υπαλλήλους του τομέα και έφεραν σήμερα την ΕΤΑΔ στο μάτι του κυκλώνα.

    Οι καταγγελίες που έχουν γίνει σε Μαξίμου και υπουργεία είναι γνωστές σχετικά με τους υπαλλήλους των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Η κατάσταση όμως εκτροχιάστηκε όταν αρκετοί υπάλληλοι της ΕΤΑΔ, εκβιάστηκαν από κυκλώματα λόγω της επαγγελματικής τους ανάμειξης σε θέματα των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

     

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ