Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Νέες ταυτότητες τώρα και σε app – Πώς θα γλιτώνουμε …εργατοώρες σε ουρές υπηρεσιών

    Νέες ταυτότητες τώρα και σε app – Πώς θα γλιτώνουμε …εργατοώρες σε ουρές υπηρεσιών


    Πολύ μελάνι έχει χυθεί για τις νέου τύπου ταυτότητες. Θα έρχονταν με την προηγούμενη κυβέρνηση ενώ σύμφωνα με τις εξαγγελίες της τωρινής κυβέρνησης, αναμένεται να δοθούν στους πολίτες το 2022.

    Οι νέες ταυτότητες θα έχουν δικλείδες ασφαλείας και θα διαθέτουν έναν μοναδικό αριθμό που θα αντικαταστήσει το ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Πιερρακάκης είχε τονίσει πως «ο ΑΦΜ δεν θα ονομάζεται πλέον ΑΦΜ, ούτε θα εξαντλείται σε φορολογική χρήση. Αντίθετα, θα μετονομαστεί για να αποτελέσει τον λεγόμενο ενιαίο αριθμό του πολίτη – όπως τον αποκαλούμε μέχρι να καταλήξουμε στην επίσημη ονομασία του – και η λειτουργία του θα επεκταθεί στο σύνολο των συναλλαγών.Από εκεί και πέρα, βασική μας επιδίωξη (από τη στιγμή που είχαμε τη δυνατότητα) ήταν να αποφύγουμε τη δημιουργία ενός επιπλέον αριθμού. Από τους υφιστάμενους, προκρίθηκε ο ΑΦΜ έναντι του ΑΜΚΑ για σειρά «τεχνικών» λόγων. Ως προς τη λειτουργία του, ο αριθμός αυτός θα αναγράφεται στις νέες ταυτότητες και σταδιακά θα αποτελέσει τον μόνο αριθμό που θα χρησιμοποιούν τα φυσικά πρόσωπα για την ταυτοποίησή τους σε όλων των ειδών τις συναλλαγές. Τέλος, θα είναι σταθερός, δηλαδή δεν θα αλλάζει όπως συμβαίνει τώρα με τον αριθμό ταυτότητας σε περίπτωση απώλειας. Πλέον, ο αριθμός ταυτότητας θα αποτελεί μόνο τον αριθμό του πιστοποιητικού και όχι το ταυτοποιητικό στοιχείο».

    Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επισημαίνει ότι οι νέες ταυτότητες αναμένεται να ξεκινήσουν να παραδίδονται στους πολίτες από το 2022 και ότι όπως σχεδιάστηκαν από την Κυβέρνησή θα διαθέτουν ανεπτυγμένη ψηφιακή υποδομή. «Αυτό σημαίνει –υπογραμμίζει- ότι θα παρέχεται η δυνατότητα σε όλους μας να ταυτοποιούμαστε από το σπίτι ή το γραφείο μας, μέσω του υπολογιστή ή του κινητού μας, χωρίς να δαπανάμε εργατοώρες σε ουρές υπηρεσιών. Για παράδειγμα οι νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνουν ψηφιακές υπογραφές για όλους τους πολίτες. Και τέλος, θα έχουν και άυλη υπόσταση, καθώς θα μπορούμε να τις έχουμε και στο κινητό μας ως εφαρμογή».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ