Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Νέο ΣΔΟΕ: Στα 65 δισ. ο πήχης της εφορίας, με συνταγές… από τα παλιά

    Νέο ΣΔΟΕ: Στα 65 δισ. ο πήχης της εφορίας, με συνταγές… από τα παλιά

    Η νέα μονάδα δίωξης οικονομικού εγκλήματος που θα επιχειρήσει να βάλει «φρένο» στη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο

    Κέντρο ειδικών φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων και ερευνών δημιουργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).


    Εφοριακοί και τελωνειακοί θα συνεργάζονται πλέον άμεσα, ενώ θα τους συνδράμει ο θάλαμος επιχειρήσεων που θα μεταφερθεί από την Πειραιώς σε ένα νέο κτίριο το οποίο θα στεγάσει τις διωκτικές αρχές. Η κίνηση αυτή θυμίζει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του παρελθόντος.

    Στη νέα μονάδα δίωξης οικονομικού εγκλήματος θα ενταχθούν και θα συνεργάζονται ελεγκτές της εφορίας και των τελωνείων, οι οποίοι θα διενεργούν ελέγχους για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής.

    Όπως προκύπτει από το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το 2024 θα πραγματοποιηθούν συνολικά 170.385 έλεγχοι, ενώ παράλληλα θα διενεργηθούν 74.650 επιθεωρήσεις για τη διασφάλιση είσπραξης του ΕΦΚ και την προστασία της δημόσιας υγείας.

    Ελεγχοι σε εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ

    Σύμφωνα με το σχέδιο της ΑΑ∆Ε, το 2024 οι διασταυρώσεις για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων θα συνεχιστούν σε εισοδήματα υψηλότερα των 10.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται να εισπραχθούν 2,8 δισ. ευρώ από τα παλιά (προ του 2024) ληξιπρόθεσμα χρέη και το 32% επί του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους που θα δημιουργηθεί φέτος.


    Από τους εν λόγω ελέγχους και τους φόρους υπολογίζεται να εισπραχθούν συνολικά 65,010 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα έσοδα φορολογικής διοίκησης θα φθάσουν τα 46,934 δισ. ευρώ και τα έσοδα τελωνειακής διοίκησης τα 15,853 δισ. ευρώ.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ