Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, καθώς εξελέγη με ποσοστό 76,6% επί των 551 έγκυρων ψηφοδελτίων.

Η κυρία Ιουλία Τσέτη που ήταν επίσης υποψήφια έλαβε το 23,7%.

Τα μέλη του νέου ΔΣ του Συνδέσμου που  εξελέγησαν είναι οι:

Αντιπρόεδροι: Ράνια Αικατερινάρη, Ευτύχιος Βασιλάκης, Ανδρέας Σιάμισης,

Γενικός Γραμματέας: Αλεξάνδρα Παπαλεξόπουλου,

Ταμίας: Μάρκος Βερέμης,

Μέλη:

Πέγκυ Αντωνάκου,

Καλλίνικος Καλλίνικος,

Νάγια Καλογεράκη,

Ιωάννης Καραγιάννης,

Νικόλαος Καυκάς,

Πάνος Κυριακόπουλος,

Φίλιππα Μιχάλη,

Αριστοτέλης Παντελιάδης,

Γεώργιος Περιστέρης,

Κυριάκος Σαμπατακάκης,

Μενέλαος Τασόπουλος,

Θεόδωρος Τρύφων,

Ευάγγελος Χρυσάφης,

Βασίλειος Ψάλτης.

 Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Παπαλεξόπουλος δήλωσε:

«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να υπηρετήσω τον ΣΕΒ από τη θέση του προέδρου.

Σήμερα ο ΣΕΒ είναι μεγαλύτερος και πιο δυνατός. Έχει περισσότερα μέλη, περισσότερους τομείς δράσεις και μεγαλύτερο αποτύπωμα σε κρίσιμες διαστάσεις της οικονομικής ζωής. Ο ΣΕΒ είναι στον πυρήνα του ένας ανεξάρτητος, ανοιχτός, πολυσυλλεκτικός οργανισμός, με διαρκή ανανέωση προσώπων και ιδεών. Εύχομαι στο νεοεκλεγέν ΔΣ να συνεχίσει τη σταθερά ανοδική πορεία του Συνδέσμου μας, στο πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου του ΣΕΒ αποτελεί για εμένα μια πολύ μεγάλη τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που μου εμπιστεύτηκαν τη συνέχιση του έργου του Συνδέσμου μας. Επί 21 χρόνια υπηρετώ τον ΣΕΒ ως ενεργό μέλος στο ΔΣ, και πλέον, από τη θέση του προέδρου, αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη να συνεχίσουμε την πολύ επιτυχημένη πορεία του Συνδέσμου μας. Δεσμεύομαι, μαζί με τα νεοκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προς όφελος των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των μελών μας και της ελληνικής οικονομίας συνολικά».

Η διαδικασία ψηφοφορίας ήταν η πρώτη που έγινε στην ιστορία του ΣΕΒ.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη, 18 Ιουνίου στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής έλαβε χώρα από τις 9 το πρωί η εκλογική διαδικασία του Συνδέσμου με δύο υποψήφιους τον επιχειρηματία από τον χώρο των τροφίμων Σπύρο Θεοδωρόπουλο και τη φαρμακοβιομήχανο Ιουλία Τσέτη, ιδιοκτήτρια του ομίλου εταιρειών ΟΦΕΤ

Δικαίωμα ψήφου είχαν τα περίπου 800 εγγεγραμμένα μέλη του ΣΕΒ.