Ο σεισμός των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:04 στον θαλάσσιο χώρο 22 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού, δεν ήταν ο πρώτος, καθώς περί τις 17:10 σήμανε εκ νέου συναγερμός στους ειδικούς, από τα 4,5 Ρίχτερ στον ίδιο χώρο.
Η αναστάτωση που υπάρχει και στην Αμοργό είναι μεγάλη και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν άμεσα από τα σπίτια τους, και παίρνοντας τα οχήματά τους, μετακινήθηκαν προς τα βουνά και τα ορεινότερα μέρη του νησιού.
Σύμφωνα με το Cyclades Live στις συγκεκριμένες περιοχές χθες το βράδυ οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμήθηκαν εκτός σπιτιού, στα αυτοκίνητα. Στο νησί επίσης έφτασε πριν από λίγο και κλιμάκιο από σεισμολόγους, όπου εγκαθιστούν στο ελικοδρόμιο σεισμογράφους τελευταίας τεχνολογίας.