Για την πορεία και τις προοπτικές της Neurosoft, αλλά και ευρύτερα για τον κλάδο της τεχνολογίας μιλάει σε συνέντευξή του στο newsit.gr ο Νώντας Πασχαλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της τεχνολογικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 1994.
«Το 1994 η εταιρεία ξεκίνησε ως ένα software house και σήμερα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στα έργα υποδομής στον χώρο του ΙΤ» σημειώνει ο κ. Πασχαλίδης αναφερόμενος στην πορεία της Neurosoft. Όπως προσθέτει, «σε όλα αυτά τα 30 χρόνια παρουσίας μετασχηματιστήκαμε και αλλάξαμε κατεύθυνση μέσα στον χώρο της τεχνολογίας», τονίζοντας ότι «σήμερα το μόνο που δεν κάνουμε είναι development».
Ο κ. Πασχαλίδης αναφέρει πως «από το 2022, μετά την πώληση του τομέα factoring στην Qualco, ο κύκλος εργασιών μας έχει τριπλασιαστεί», ενώ πρόσθεσε ότι «έχουμε φτάσει να προσεγγίζουμε τα 40 εκατ. ευρώ από περίπου 14 – 15 εκατ. ευρώ». Αντίστοιχα, ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης καταγράφει και το ανθρώπινο δυναμικό που έχει ενισχυθεί σε 450 άτομα, από περίπου 70 πριν από 20 χρόνια.
Ερωτηθείς για την πορεία υλοποίησης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Πασχαλίδης σχολίασε ότι το χρηματοδοτικό εργαλείο (σ.σ.: δημιούργησε το 2020 η ΕΕ για να στηρίξει τις οικονομίες των κρατών-μελών μετά την κρίση της πανδημίας) έχει δώσει σημαντική ώθηση στην αγορά της πληροφορικής.
«Όλος ο ψηφιακός μετασχηματισμός των τελευταίων ετών στηρίζεται σε κεφάλαια του Ταμείου» εξήγησε, τονίζοντας πως «πολλά έργα στον ιδιωτικό τομέα προχώρησαν εξαιρετικά». Για τα έργα του Δημοσίου επισήμανε ότι «είμαστε στη δύσκολη φάση της υλοποίησης», υπογραμμίζοντας ότι «μιλάμε για έλλειψη προσωπικού και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα».
Πάντως, ο κ. Πασχαλίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση των έργων που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, σημειώνοντας πως «η αγορά βρίσκει λύσεις». «Δεν νομίζω ότι τα έργα θα σταματήσουν να γίνονται» είπε, προσθέτοντας ότι «η τεχνολογική ανάπτυξη θα συνεχιστεί και χωρίς την άμεση στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης».
Εστιάζοντας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ο κ. Πασχαλίδης τόνισε ότι στην Ελλάδα «η ανάγκη για υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας θα αυξάνεται εκθετικά, με τους οργανισμούς να μην έχουν ακόμη φτάσει στο επίπεδο ετοιμότητας που απαιτείται». Στον αντίποδα, στο εξωτερικό, στο διοικητικό συμβούλιο μεγάλων οργανισμών, στελέχη Information Security (CISO) αποκτούν θέση, δεδομένου ότι η θωράκιση από κυβερνοεπιθέσεις επηρεάζει άμεσα τη στρατηγική των επιχειρήσεων.
Σχετικά με τα επενδυτικά σχέδια της Neurosoft, ο κ. Πασχαλίδης σημειώνει πως η οργανική ανάπτυξη αποτελεί τη βασική στρατηγική επιδίωξη της εταιρείας, αναφέροντας ότι οι εξαγορές δεν αποκλείονται. «Θα κινηθούμε πολύ προσεκτικά σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Μετά τον Ιούνιο, με την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του στρατηγικού μας πλάνου, θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για την επόμενη τριετία» τόνισε.