Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
More

    Νοσοκομείο Αιγίου: Ζητήθηκε από πυροσβέστη με επιληπτική κρίση να πληρώσει 20 ευρώ για να εξεταστεί

    Μια δυσάρεστη εμπειρία είχαν τα μέλη της Αλβανικής πυροσβεστικής αποστολής που έφτασαν στην Ελλάδα την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο.

    Κατά τη διαδρομή τους προς την Κορινθία μέσω της Ολύμπιας Οδού, η αποστολή σταμάτησε στα ΣΕΑ κοντά στο Αίγιο για μια σύντομη ανάπαυση. Εκεί, ένας από τους πυροσβέστες αισθάνθηκε αδιαθεσία και υπέστη επιληπτική κρίση, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Αμέσως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου για ιατρική φροντίδα.

    Ωστόσο, κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ζητήθηκε από υπάλληλο να καταβληθεί το ποσό των 20 ευρώ για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συναδέλφων του πυροσβέστη, οι οποίοι θεώρησαν απαράδεκτο να ζητείται πληρωμή από ένα μέλος αποστολής που ήρθε στην Ελλάδα για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς.

    Η ένταση έπεσε όταν ένας από τους παρευρισκόμενους πήρε την πρωτοβουλία και πλήρωσε τα 20 ευρώ. «Ντράπηκα, γίναμε ρεζίλι διεθνώς», ανέφερε χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας στην «Π».

    Τελικά, ο πυροσβέστης εξετάστηκε και μεταφέρθηκε για περαιτέρω έλεγχο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, χωρίς να ζητηθεί άλλη πληρωμή αυτή τη φορά.

    Η «Πελοπόννησος» επικοινώνησε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Αιγίου Θανάση Γεωργάκη, ο οποίος τους παρέπεμψε στην 6η ΥΠΕ, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον διοικητή Ηλία Θεοδωρόπουλο.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ