Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
More

    O Έλον Μασκ μπορεί να καταλάβει εάν είστε ψεύτης κάνοντάς σας αυτή την ερώτηση

    Δεδομένου ότι υπήρξε ο πρωτοπόρος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, των φιλόδοξων διαστημικών αποστολών και των τσιπ εγκεφάλου, θα πρέπει πραγματικά να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Έλον Μασκ έχει δημιουργήσει τον δικό του ανιχνευτή ψεύδους;

    Αν κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας σε μια από τις εταιρείες του δισεκατομμυριούχου γκουρού της τεχνολογίας, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε υπερβάλει σε κανένα από τα επιτεύγματά σας στο βιογραφικό σας ή ότι δεν αρχίζετε να διαστρεβλώνετε την αλήθεια στη συνέντευξή σας, καθώς ο ίδιος ισχυρίζεται ότι μπορεί πάντα να το καταλάβει.

    Ο 52χρονος Μασκ εξήγησε ότι είχε σκεφτεί έναν τρόπο που θα τον βοηθούσε να προσδιορίσει την αξιοπιστία των υποψήφιων υπαλλήλων κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων για δουλειά, ο οποίος θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει και ως τρόπος ελέγχου κάποιου στο πρώτο ραντεβού.

    Ο ιδρυτής της SpaceX εκτιμά ότι μπορεί να εντοπίσει έναν Πινόκιο από χιλιόμετρα μακριά όταν κάνει στους υποψηφίους μια συγκεκριμένη ερώτηση – οπότε φροντίζει να την θέτει σε κάθε άτομο με το οποίο συνομιλεί.

    Ενώ μιλούσε στο World Government Summit το 2017, ο Μασκ άρχισε να συζητά τα σχέδιά του για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στον Άρη, όταν η συζήτηση στράφηκε στο πώς θα επέλεγε την ομάδα του γι’ αυτές.

    «Οι ερωτήσεις μου για τις συνεντεύξεις είναι πάντα οι ίδιες»

    Μετά από μια σύντομη παύση, ο επιχειρηματίας αποκάλυψε ότι τείνει να κινείται με βάση το «ένστικτο», αλλά είπε ότι βασίζεται επίσης σε μια βασική ερώτηση που θα έθετε στους αστροναύτες ή σε οποιονδήποτε θέλει να εργαστεί γι’ αυτόν.

    «Πείτε μου την ιστορία της ζωής σας…»

    «Οι ερωτήσεις μου για τις συνεντεύξεις είναι πάντα οι ίδιες. Λέω, πείτε μου την ιστορία της ζωής σας και τις αποφάσεις που πήρατε στην πορεία και γιατί τις πήρατε. Επίσης, πείτε μου για μερικά από τα πιο δύσκολα προβλήματα στα οποία έχετε εργαστεί και πώς τα λύσατε», είπε ο Μασκ.

    Μπορεί να υποθέτετε ότι οι υποψήφιοι έχουν ήδη προβάρει την τέλεια απάντηση για αυτή την ερώτηση, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, με αυτόν τον τρόπο ξεχωρίζει τους αργόσχολους από εκείνους που πραγματικά παίρνουν στα σοβαρά τη διαδικασία.

    Εξήγησε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα ήταν σε θέση να φτάσουν στην ουσία ενός θέματος, αν χρησιμοποιούσαν την ιστορία κάποιου άλλου ή αν επινοούσαν μέρη της.

    Οι άνθρωποι που πραγματικά έλυσαν το πρόβλημα, ξέρουν ακριβώς τι και πώς το έλυσαν… ξέρουν τις μικρές λεπτομέρειες… οι άνθρωποι που προσποιούνται ότι έλυσαν το πρόβλημα μπορούν να φτάσουν ως ένα επίπεδο αλλά μετά κολλάνε!»

    Είπε ότι ψάχνει πραγματικά για «στοιχεία εξαιρετικής ικανότητας» και αποδείξεις ότι το άτομο με το οποίο παίρνει συνέντευξη έχει τη δύναμη να ξεπεράσει δύσκολα προβλήματα που μπορεί να βρεθούν στο δρόμο του.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ