Ο Γιάννης Μπέζος συνηθίζει να δίνει συνεντεύξεις που προκαλούν συζητήσεις. Αυτή τη φορά ο γνωστός ηθοποιός κλήθηκε μεταξύ άλλων να σχολιάσει τις επιλογές τηλεοπτικών σταθμών και να μιλήσει για τις σειρές των τελευταίων χρόνων που ο ίδιος έχει ξεχωρίσει. Όπως είπε, πολλές παραγωγές έχουν εξαιρετικά στοιχεία, ενώ άλλες γυρίστηκαν όπως ανέφερε «για κατανάλωση πρόσκαιρη».
Αυτή τη φορά ο Γιάννης Μπέζος μίλησε στη δημοσιογράφο Νίκη Κώτσου για το ένθετο “Real life”. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν του αρέσει κάποια ελληνική σειρά, των τελευταίων ετών, μιας και η μυθοπλασία έχει αρχίσει να ανθίζει και πάλι, σχολίασε πως «Είναι αρκετά πράγματα και στη συνδρομητική τηλεόραση. Και το “Έτερος εγώ” ήταν πολύ καλό και οι “17 κλωστές” του Σωτήρη Τσαφούλια. Και η “Παραλία” στην ΕΡΤ είναι πολύ καλή σειρά και η “Έρημη χώρα”.
Υπάρχουν σειρές καλές, αλλά είναι πολύ μεγάλο το πρόγραμμα, είναι πάρα πολλές. Επομένως, δεν γίνεται να είναι όλες καλές. Θέλω να πω ότι θα γίνουν και δουλειές που είναι πιο βιαστικές ή που είναι για κατανάλωση πρόσκαιρη. Βέβαια, αυτό δεν είναι φαινόμενο τωρινό και δεν είναι φαινόμενο ελληνικό. Είναι παγκόσμιο. Η τηλεόραση είναι μια οικιακή συσκευή, καταναλώνει εικόνα και ήχο. Το τι θα μείνει είναι άλλη ιστορία».
Όσον αφορά το αν έχουν βελτιωθεί οι θεατρικές εποχές, ο γνωστός πρωταγωνιστής σημείωσε: «Για να μην γκρινιάζουμε συνέχεια, γιατί έχουμε και μια τάση να γκρινιάζουμε για τα πάντα. Στη χώρα μας γκρινιάζουμε για τα πάντα και δεν κοιτάμε ποτέ τον εαυτό μας, ο οποίος είναι χειρότερος από όλους. Δεν υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής».
«Για όλα φταίνε οι άλλοι, ότι κάποιος μας κυνηγά. Δεν μας κυνηγά όμως τίποτα. Μας κυνηγούν η προχειρότητα και το “περίπου” που μας χαρακτηρίζει. Όλα στο περίπου. Τίποτα κανονικό, δηλαδή. Δεν βλέπετε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να εφαρμόσει ούτε καν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας; Σας μιλώ για κάτι απλό. Δεν μπορεί να εφαρμόσει τον Κ.Ο.Κ. και δεν θα τον εφαρμόσει ποτέ, διότι δεν θέλει, δεν έχει κανείς όρεξη. Είναι όλοι σε ένα κλίμα του “περίπου”».