Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
More

    Ο λόγος να μην πίνεις την μπίρα σου σε παγωμένο ποτήρι

    Η μπίρα σε παγωμένο ποτήρι είναι σημάδι καλοκαιρινής χαλάρωσης. Είναι, όμως, αυτός ο καλύτερος τρόπος να απολαύσουμε τον κρίθινο οίνο;

    Το καλοκαίρι η μπίρα «τραβιέται» λίγο περισσότερε λένε, αν και για μένα αυτό είναι μύθος. Παρ’ όλα αυτά, το «φέρε μια παγωμένη μπίρα» είναι η πρώτη πρόταση που βγαίνει από τα χείλη μας, μόλις καθίσουμε σε ουζερί, ταβέρνα, μπαρ, καφέ. Συνήθως μαζί με το κρύο μπουκάλι, έρχεται και ένα παγωμένο ποτήρι, γιατί έχουμε μάθει ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τη σερβίρεις.

    Ακόμα, όμως, κι αν λατρεύουμε τις παγωμένες μπίρες, αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να τις απολαύσουμε. Οι μπίρες δεν είναι αναψυκτικά. Έχουν αρώματα και γεύσεις, τα οποία «σκοτώνει» ο πάγος.

    «Καταρχάς, άλλο δροσερή και άλλο παγωμένη μπίρα. Φέρτε στον νου σας το αγαπημένο σας φαγητό ή γλυκό. Αν το καταναλώσετε στη σωστή θερμοκρασία, θα απολαύσετε όλες τις γεύσεις και τα αρώματά του. Αν το βγάλετε από την κατάψυξη και το καταναλώσετε παγωμένο, δεν θα μπορέσετε να εκτιμήσετε τη μαεστρία του σεφ και αυτό που τρώτε. Το ίδιο ισχύει και για τη μπίρα. Αν είναι παγωμένη, δεν θα μπορέσετε να διακρίνετε τα αρώματα και τις γεύσεις που έχει φανταστεί ο ζυθοποιός. Θα πρέπει να τη φέρετε στην κατάλληλη θερμοκρασία, να της συμπεριφερθείτε δηλαδή όπως στο κρασί ή στο ουίσκι», εξηγεί ο Νικολά Ραδίσης, εκδότης του περιοδικού Beer & Bar Magazine.

    Ωστόσο, το προσωπικό γούστο είναι αυτό που θα καθορίσει την τελική μας επιλογή. Κανείς δεν θα μας κρίνει αν μας αρέσει να την απολαμβάνουμε παγωμένη.

    Πίνεται η μπίρα παγωμένη;

    Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να πίνουμε τη μπίρα μας σύμφωνα με όσους έχουν… εντρυφήσει στο θέμα;

    Καταρχάς επιμένουν ότι δεν μπαίνει σε παγωμένο ποτήρι. Η κρούστα από τον πάγο θα λιώσει όταν τη σερβίρουμε και θα την νερώσει.

    Επίσης, καλό είναι να την πίνουμε σε ποτήρι και όχι από το μπουκάλι, ιδιαίτερα αν είναι αφιλτράριστη.

    Ένας ακόμα λόγος να την απολαύσουμε στο ποτήρι είναι ότι θέλουμε να αφρίσει στο ποτήρι και όχι στο στομάχι. «Ο παχύς αφρός την προστατεύει, δεν την αφήνει να έρθει σε επαφή με τον αέρα και να οξειδωθεί», λέει ο κ. Ραδίσης.

    Τέλος, υπάρχουν μπίρες που δεν μπορούμε να μοιράσουμε σε ποτήρια, γιατί η γεύση σε κάθε ένα από αυτά θα είναι διαφορετική. Αν, για παράδειγμα, σερβίρουμε μια αφιλτράριστη μπίρα σε πολλά ποτήρια, το καθένα θα περιέχει διαφορετική ποσότητα ιζήματος.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ