Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ο σημαντικός ρόλος του Νοσηλευτή!

    Το επάγγελμα του νοσηλευτή απαιτεί διανοητική, συναισθηματική και φυσική προσπάθεια από τον ειδικό, του οποίου κύρια υποχρέωση είναι η ικανοποίηση των αναγκών του αρρώστου, η φυσική του φροντίδα και η ψυχολογική υποστήριξη. Η επιτυχής άσκηση του επαγγέλματος απαιτεί γνωστικές τεχνικές και δεξιότητες, αφού προϋποθέτει την αλληλεπίδραση με τον ασθενή, με αποτέλεσμα η ποιότητα του νοσηλευτικού έργου να επηρεάζει καταλυτικά το επίπεδο στελέχωσης και τις γενικότερες συνθήκες εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού.

    Ο βασικότερος δείκτης που χαρακτηρίζει την ποιότητα του περιβάλλοντος εργασίας σχετίζεται με την ποσοτική και ποιοτική σύνθεση του νοσηλευτικού προσωπικού. Η ποσοτική σύνθεση προσδιορίζεται από τον δείκτη αντιστοιχίας νοσηλευτή προς τους ασθενείς και η ποιοτική από το επίπεδο εκπαίδευσης, αντίστοιχα. Η αξια όμως του επαγγέλματος του νοσηλευτή έγκειται στο γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα με τις κατάλληλες νοσηλευτικές παρεμβάσεις να ελαχιστοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις αρνητικές συνέπειες για τη ζωή του ασθενούς, παρέχοντας έτσι υψηλό επίπεδο νοσηλευτικής φροντίδας.

    Ο τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ με 50 χρόνια παράδοση, προσφέρει ένα άρτια σχεδιασμένο ακαδημαϊκό & επαγγελματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα σπουδών διδάσκεται σε εργαστήρια με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό εντός της σχολής, αλλά και σε συνεργαζόμενες κλινικές, νοσοκομεία και επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούν στο χώρο της Υγείας.

    Σπούδασε την εξέλιξή σου, επιλέγοντας μία από τις 14 ειδικότητες του τομέα Υγείας του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ:

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

    | Euromedica, Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης | Σύλλογος Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνών Ν. Θεσσαλονίκης | Κέντρο Αποκατάστασης ΕΥΕΞΙΑ | NewDent |

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ