Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
More

    ΟΑΕΔ: Ρεκόρ στις αιτήσεις για το επίδομα 400 ευρώ, άνοιξε η ΄Β φάση του προγράμματος «Πάω Μπροστά»

    Έσπασαν ρεκόρ οι αιτήσεις των εργαζομένων για το πρόγραμμα κατάρτισης «Πάω Μπροστά» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με φορέα υλοποίησης τη ΔΥΠΑ -ΟΑΕΔ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτήσεις στην πρώτη φάση που ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ ξεπέρασαν τις 120.000 για 150.000 θέσεις εργαζομένων ιδιωτικού τομέα.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση συνολικής διάρκειας 80 ωρών (διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης) και με την ολοκλήρωσή της, οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα που διαμορφώνεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης.

    Συνολικά δηλαδή το επίδομα ανέρχεται στα 400 ευρώ.

    Όσοι ωφελούμενοι ενταχθούν στο σχετικό μητρώο θα μπορέσουν το αμέσως επόμενο διάστημα να επιλέξουν συγκεκριμένα προγράμματα κατάρτισης.

    Παράλληλα σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, ανοίγει η Β΄ Φάση συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Πάω Μπροστά».

    Οι ενδιαφερόμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση»

    Στόχος της δράσης είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

    Σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας και αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), η ΔΥΠΑ θα προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης με έμφαση στις ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες.

    Ενδεικτικά, οι επιλογές περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ