Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
More

  Οι αλλεργίες ευθύνονται άμεσα ή έμμεσα για 180.000 θανάτους ετησίως παγκοσμίως

  Οι αλλεργίες ευθύνονται άμεσα ή έμμεσα για 180.000 θανάτους ετησίως παγκοσμίως

  Οι αλλεργίες ευθύνονται άμεσα ή έμμεσα για 180.000 θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο. Το 22% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από κάποια μορφή αλλεργίας και σύμφωνα με ελληνικές στατιστικές, τα κρούσματα αλλεργικών αντιδράσεων έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ ένας στους τρεις ανθρώπους αναπτύσσει κάποια μορφή αλλεργίας κατά τη διάρκεια της ζωής του.

  Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 8 Ιουλίου, η οποία καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Αλλεργίας. Στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις επιπτώσεις των αλλεργιών στην ανθρώπινη υγεία.

  Η αλλεργία είναι μια υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος (αντίδραση υπερευαισθησίας) σε μια ουσία (αλλεργιογόνο) που δεν προκαλεί αντίδραση στην πλειονότητα των ανθρώπων. Η εμφάνιση της αλλεργίας προϋποθέτει προηγούμενη έκθεση στο ίδιο αντιγόνο (ευαισθητοποίηση) και τη συνακόλουθη ανάπτυξη αντισωμάτων έναντι του αλλεργιογόνου.

  Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα παιδιά που έχουν θηλάσει ή μεγαλώνουν σε μη αποστειρωμένο (όχι πολύ καθαρό) περιβάλλον, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υπερευαισθησία τύπου Ι και ΙΙ. Επομένως, οι μητέρες μπορούν να ωφελήσουν τα παιδιά τους εξασφαλίζοντας ότι θηλάζουν, έχουν ένα οικιακό περιβάλλον χωρίς κατάχρηση απολυμαντικών ουσιών και αποφεύγουν τον περιορισμό τους στο σπίτι.

  Πηγή: ΑΠΕ

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ