Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οι άνδρες που βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού κάνουν καλύτερο σεξ

    Οι άνδρες που βοηθούν στις δουλειές του νοικοκυριού έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή, δηλαδή κάνουν και περισσότερο και καλύτερης ποιότητας σεξ με τη σύντροφό τους σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα σε 1.338 ζευγάρια από τη Γερμανία.

    Οι άνδρες που βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού κάνουν καλύτερο σεξ
    Όπως έδειξε η μελέτη πιο συγκεκριμένα, όταν το ζευγάρι αισθανόταν πως οι δουλειές του σπιτιού ήταν μοιρασμένες με δίκαιο τρόπο, τότε έκανε περισσότερο σεξ, ενώ παράλληλα και οι δύο σύντροφοι ανέφεραν πως είχαν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση.

    Η έρευνα αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα ευρήματα προηγούμενων μελετών. Μάλιστα ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Αλμπέρτα Matt Johnson έθεσε ως στόχο να απομυθοποιήσει μια μελέτη του 2012, που κατέληγε στο συμπέρασμα πως όταν οι άνδρες βοηθούσαν με τις δουλειές που θεωρούνται παραδοσιακά γυναικεία οικιακή εργασία (όπως το πλύσιμο των πιάτων, το μαγείρεμα και το πλυντήριο), τα ζευγάρια είχαν λιγότερο σεξ. Ο Matt Johnson δήλωσε ότι τα ευρήματα αυτά δεν ταίριαζαν με τη διαίσθηση και τις εμπειρίες του ως θεραπευτής ζευγαριών.

    Και τελικά φαίνεται πως είχε δίκιο. Αναλύοντας τα δεδομένα από την πενταετή μελέτη στα παραπάνω ζευγάρια, ο καθηγητής βρήκε πως η ενασχόληση του άνδρα με οικιακές εργασίες δεν αναιρεί τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού, αλλά αντίθετα την ενισχύει.

    Η θεωρία του δεν στηρίζεται στο γεγονός ότι στις γυναίκες αρέσει να βλέπουν τους συντρόφους τους να κάνουν δουλειές. Αυτό που τις ικανοποιεί είναι να νιώθουν σεβασμό και αναγνώριση του χρόνου που αφιερώνουν για το νοικοκυριό.

    “Ο δίκαιος καταμερισμός των δουλειών του σπιτιού θεωρείται ότι διασφαλίζει πως το ζευγάρι τρέφει σεβασμό ο ένας για τον άλλο” αναφέρει ο Johnson στην εργασία του. “Η ολοκλήρωση των δουλειών του σπιτιού μπορεί ή δεν μπορεί να είναι ευχάριστη, αλλά γνωρίζοντας ότι ο σύντροφος επωμίζεται ένα σημαντικό βάρος ενεργεί αποτρεπτικά στη δημιουργία αντιδράσεων οργής και πίκρας, δημιουργώντας πιο γόνιμο έδαφος για τη σεξουαλική επαφή” συμπληρώνει.

    Ο ερευνητής αναγνωρίζει επίσης πολιτιστικές διαφορές στις διαπιστώσεις του, όπως οι Γερμανοί τείνουν να έχουν πιο παραδοσιακούς ρόλους από ό,τι οι Αμερικανοί. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η έρευνα αξιολογεί μόνο τη σεξουαλική ευχαρίστηση μεταξύ ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ