Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Οι δύο πιο ισχυρές λέξεις που μπορείτε να πείτε σε μια σχέση

    Οι δύο πιο ισχυρές λέξεις που μπορείτε να πείτε σε μια σχέση

    Αν νομίζατε ότι η λέξη «σ’ αγαπώ» είναι η πιο σημαντική λέξη σε μια σχέση, μπορεί να μην έχετε σκεφτεί ποτέ τη δύναμη της λέξης «ευχαριστώ».

    Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι το να λέμε «σ’ αγαπώ» είναι ο πιο ισχυρός τρόπος για να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματα και την εκτίμησή μας στους άλλους. Πράγματι, είναι όμορφο και ισχυρό πράγμα να σου λένε «σ’ αγαπώ» και να μπορείς να το ανταποδώσεις. Έχετε όμως σκεφτεί ποτέ τη δύναμη του «ευχαριστώ»; Πώς θα νιώθατε αν ακούγατε αυτές τις λέξεις από το στόμα κάποιου που αγαπάτε, και αν τις έχετε ακούσει, μπορείτε να γυρίσετε πίσω σε εκείνη τη στιγμή;

    Οι άνθρωποι που λένε «ευχαριστώ» στην πραγματικότητα σας υπενθυμίζουν ότι σας εκτιμούν. Υπονοεί ότι έχετε κάνει κάτι σημαντικό για την αυτοεκτίμηση και τη ζωή αυτού του ατόμου. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό ή κάτι πιο δύσκολο και σύνθετο. Και αυτή η εκτίμηση δημιουργεί μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και δύναμη στο άτομο.

    Αρχίστε να λέτε «ευχαριστώ» στις σχέσεις σας

    Εκφράζετε ευγνωμοσύνη στους αγαπημένους σας; Αν όχι, ξεκινήστε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να λέτε «σ’ αγαπώ». Ωστόσο, το «ευχαριστώ» εμπεριέχει μια σειρά συναισθημάτων όπως η ευγνωμοσύνη και η αναγνώριση. Και είναι πολύτιμο όχι μόνο για να κάνετε τον σύντροφό σας να νιώσει ότι τον αγαπάτε, αλλά και για να τον κάνετε να νιώσει ότι τον εκτιμάτε.

    Για να είναι ολοκληρωμένες οι σχέσεις, πρέπει να φέρνουν όχι μόνο αγάπη, αλλά και σύνδεση, ασφάλεια και σταθερότητα. Και η ευγνωμοσύνη παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, καθώς υπερβαίνει το ρομαντισμό και αντανακλά την αποδοχή ως άτομο και ως σύνολο, ανεξάρτητα από άλλα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

    Έτσι, την επόμενη φορά που θα πείτε «σ’ αγαπώ» στο σύντροφό σας, σκεφτείτε αν του «χρωστάτε» ένα «ευχαριστώ» επειδή το νιώθετε. Μπορεί να εκπλαγείτε με το πώς μια τέτοια χειρονομία μπορεί να αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ