Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
More

    Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

    Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

    Ηγουμενίτσα: Χειροπέδες σε δύο άτομα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

    Δύο άτομα ηλικίας 39 και 27 ετών συνελήφθησαν χθες (12/09) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα.

    Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, που στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

    Σε περαιτέρω έλεγχο, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων τους σε βάση δεδομένων, ο 39χρονος βρέθηκε καταχωρημένος με το μέτρο της απόφασης επιστροφής για υπήκοο τρίτης χώρας και για τον 27χρονο, υπήρχε εις βάρος του το μέτρο της άρνησης εισόδου και διαμονής υπηκόου τρίτης χώρας σε έδαφος SCHENGEN.

    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

    Κέρκυρα: Νεκρός ανασύρθηκε 84χρονος από παραλία

    Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου, από την θαλάσσια περιοχή «Δασιά» στην Κέρκυρα ένας 84χρονος.

    Ειδικότερα, ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

    Σάμος: Εντοπισμός και διάσωση 35 μεταναστών – Ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά

    Συναγερμός σήμανε στις Αρχές τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου, για την ύπαρξη ακινητοποιημένης λέμβου σε θαλάσσια περιοχή στην Σάμο.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό, εντοπίσθηκε λέμβος με 35 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου κοντά στο Ακρωτήριο Πράσο.

    Άμεσα στο σημείο μετέβη πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε την ανωτέρω λέμβο και προέβη στην περισυλλογή 35 αλλοδαπών (27 άνδρες, 2 γυναίκες, 5 αγόρια και 1 κορίτσι).

    Σημειώνεται πως είναι όλοι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.

    Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε.

    Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

    Blue Horizon: «Πνιγόταν και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα» λέει ο καβοδέτης για την δολοφονία του Αντώνη

    Για τη δολοφονία του Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, το βράδυ της Τρίτης (05/09), μίλησε ο καβοδέτης του Blue Horizon, ο οποίος φαίνεται να περνάει μπροστά από το σημείο, λίγο πριν την μοιραία πτώση του 36χρονου στη θάλασσα.

    Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή Live News και ανέφερε πως πέρασε μπροστά από τον καταπέλτη του Blue Horizon για να πάει να λύσει τους κάβους του διπλανού πλοίου που έφευγε. Ακόμη ισχυρίστηκε ότι δεν είδε ακριβώς τι είχε γίνει, ωστόσο είδε τον Αντώνη νεκρό στη θάλασσα και κανέναν να μη σπεύδει σε βοήθεια.

    «Ήταν εκεί ένας πράκτορας, αυτός μίλαγε στο τηλέφωνο. Από αυτόν έμαθα ότι έχει πέσει άνθρωπος στο νερό. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν η πρώτη φορά. Άμα βλέπεις αυτά τα πράγματα, πως να μην σοκαριστείς δηλαδή; Πνίγεται ο άνθρωπος και εμείς δεν μπροούσαμε να κάνουμε τίποτα. Εγώ δεν ήμουν εκεί εκείνη τη στιγμή που έπεσε. Εγώ πήγα όταν ήταν νεκρός», δήλωσε.

    Την ίδια στιγμή το Live News έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο όπου φαίνεται ο Αντώνης χαμογελαστός μαζί με φίλους του. Όπως είπε κοντινό του πρόσωπο, «ο Αντώνης ήταν ένα παιδί που ο χαμός του έδεσε όλη την Κρήτη».

    Φωτιά σε διαμέρισμα στη Γλυφάδα

    Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στη Γλυφάδα.

    Ειδικότερα, η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικία επί της οδού Ελεύθερου Ανθρώπου και κατασβέστηκε άμεσα έπειτα από έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

    Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά για την κατάσβεση επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

    Σέρρες: Συνελήφθη ηλικιωμένος για πρόκληση φωτιάς

    Ηλικιωμένος συνελήφθη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος για φωτιά που ξέσπασε στην πόλη των Σερρών.

    Ειδικότερα, η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου κι έκαιγε χόρτα, ενώ για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ