Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
More

    Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

    Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

    Κορινθία: 61χρονος παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από τον προαστιακό στο Βέλο

    Τραγικό δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης (17/01) με συρμό προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο – Πειραιάς, όταν παρέσυρε και σκότωσε 61χρονο ημεδαπό.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άτυχος άνδρας, που διέμενε σε καταυλισμό στην περιοχή, βάδιζε πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή στο ύψος του Βέλου Κορινθίας. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

    Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη από το τμήμα Τροχαίας Κορίνθου.

    Τα δρομολόγια του προαστιακού διακόπηκαν προσωρινά και λίγο αργότερα αποκαταστάθηκαν.

    Κτηνωδία στα Γρεβενά: Άγνωστοι πυροβόλησαν, σκότωσαν και τεμάχισαν πέντε άλογα στην Σαμαρίνα

    Αποτροπιασμό προκαλεί ο θάνατος πέντε αλόγων στην περιοχή της Σαμαρίνας Γρεβενών.

    Σύμφωνα με το kozan.gr, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν πέντε άλογα στην περιοχή Χελιμόδι της Σαμαρίνας Γρεβενών. Τα άλογα βρέθηκαν νεκρά το απόγευμα της Τετάρτης (17/01) από τον ιδιοκτήτη τους ο οποίος κι ειδοποίησε την αστυνομία.

    Τα άλογα έφεραν τραύματα απ’ όπλο ενώ ήταν τεμαχισμένα με πολλά κομμάτια τους να λείπουν.

    Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες και ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου.

    Θεσσαλονίκη: Αναισθησιολόγος στο «Παπανικολάου» κατέρρευσε στο τέλος της εφημερίας

    Κατέρρευσε 44χρονη αναισθησιολόγος στο τέλος της 24ωρης εφημερίας, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος επικοινώνησε με την 44χρονη προκειμένου να της ευχηθεί περαστικά,  η γιατρός «νοσηλεύεται με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο από εργασιακή εξουθένωση».

    «Το Σάββατο βγήκε από μία επίπονη εφημερία και την προηγούμενη ημέρα ήταν συνεχώς στο νοσοκομείο. Σύνηθες φαινόμενο πια εργαζόμενοι των νοσοκομείων να εργάζονται ακατάπαυστα νυχθημερόν και να πέφτουν κάτω και να νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα υγείας από εργασιακή εξάντληση», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

    Όπως τονίζει ο ίδιος, «στο Νοσοκομείο “Παπανικολάου” Θεσσαλονίκης έχουν απομείνει 7 αναισθησιολόγοι σε 23 οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων. Κάποιοι εξ αυτών αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τα αφήνουν πίσω για να μην λείψουν με αναρρωτική άδεια. Λειτουργούν τέσσερις χειρουργικές αίθουσες από τις 11 ανεπτυγμένες που διαθέτει το νοσοκομείο. Έχουμε λίστες αναμονής για χειρουργείο που υπερβαίνουν τα δύο έτη. Ακόμη και για σοβαρά καρδιοχειρουργικά περιστατικά».

    Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει πως «τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν 70 ανεπτυγμένες αίθουσες χειρουργείων και λειτουργούν οι 43 αίθουσες λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και αναισθησιολόγων. Οι λίστες αναμονής για χειρουργείο σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν τα τρία χρόνια. Λύση δεν είναι τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, αλλά να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες που υπερβαίνουν το 40%. Διαφωνούμε κάθετα με τα απογευματινά χειρουργεία. Ξεζουμίσαμε το λιγοστό προσωπικό που απέμεινε στα νοσοκομεία. Δουλεύει ακατάπαυστα χωρίς ρεπό και άδειες για να καλύψουν τα κενά. Πόσο να αντέξουμε; Δουλεύουμε εφέτος με 3.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι. Οι συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης διώχνουν το προσωπικό από το σύστημα».

    «Υπάρχει κύμα μαζικών αποχωρήσεων εξ αιτίας των δυσμενών συνθηκών εργασίας, των χαμηλών αμοιβών, την έλλειψη κινήτρων του εμπαιγμού για την ένταξη μας στα ΒΑΕ, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τις προσλήψεις προσωπικού», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

    Χαλκίδα: Φωτιά σε αυτοκίνητο – Εμπρησμό εξετάζουν οι Αρχές – Αναζητείται ο ύποπτος

    Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου, σε ένα αυτοκίνητο κοντά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, όπου και βρισκόταν παρκαρισμένο.

    Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα eviathema.gr, το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες περίπου στις 21:00. Όταν ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε τι συμβαίνει έσπευσε στο σημείο προκειμένου να σβήσει τη φωτιά, ενώ άμεσα ειδοποίησε την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία Χαλκίδας.

    Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση, όμως ο ιδιοκτήτης είχε καταφέρει να περιορίσει το μέτωπο και ευτυχώς να μην επεκταθεί.

    Η πυροσβεστική διενεργεί έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν την Πυρκαγιά.

    Συναγερμός στην Αστυνομία: Αναζητείται ύποπτο άτομο για εμπρησμό στο όχημα

    Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή, ο ιδιοκτήτης του οχήματος δήλωσε στην Αστυνομία ότι είδε άτομο το οποίο τοποθέτησε εύφλεκτο υλικό στο όχημα με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά, ενώ μάλιστα περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του.

    Άμεσα δόθηκε εντολή για αναζητήσεις του ατόμου αυτού σε όλες τις μονάδες της αστυνομίας στην περιοχή της Χαλκίδας αλλά και τις γύρω περιοχές των Ψαχνών και της Ερέτριας.

    Δολοφονίες Σκαφτούρου – Ρουμπέτη: Ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση οι συλληφθέντες – Αναμένονται νέα εντάλματα από την Ιντερπόλ

    Σε συλλήψεις για τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη καθώς και για μια απόπειρα δολοφονίας που είχε γίνει στην Πιερία προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η ΕΛΑΣ.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του enikos.gr μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δυο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα άτομα το οποία αναζητούνται. Όπως αναφέρουν πηγές από την αστυνομία πρόκειται για τους εκτελεστές των παραπάνω «συμβολαίων θανάτου» και όχι για τους ηθικούς αυτουργούς. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ,  οι δολοφονίες σχετίζονται με λαθρεμπόριο κυρίως τσιγάρων.

    Ανάμεσα στις ταυτοποιήσεις βρίσκονται έγκλειστοι των φυλακών καθώς και άτομα που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Για τον λόγο αυτόν αναμένονται άμεσα εντάλματα σύλληψης από την Interpol. Οι συγκεκριμένοι εμπλέκονται εκτός από τις δύο δολοφονίες και στην επίθεση σε βενζινάδικο που ανήκε στον γιο του Γιάννη Σκαφτούρου.
    Στην Πιερία είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου.

    Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

    Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος 55 ετών , γνωστός και ως «θείος Τζο» στον χώρο της greek mafia δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022 στο εξοχικό σπίτι του στην Βοιωτία.

    Ο Βασίλης Ρουμπέτης δολοφονήθηκε μαζί με τον κουμπάρο του τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό. Στην Πιερία είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, και στις τρεις περιπτώσεις πρόκειται για την ίδια ομάδα εκτελεστών.

    Οι έρευνες της ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ